ΤΟΠΙΚΑ

Δολοφόνησε εξ επαφής με καραμπίνα τον 6χρονο γιο του και την 74χρονη πεθερά του

δολοφόνησε-εξ-επαφής-με-καραμπίνα-τον-6-851206

Πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία χθες το πρωί στη Νέα Αγχίαλο, όταν 46χρονος πατέρας κατελήφθη από αμόκ, λόγω των ψυχικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, πυροβόλησε 14 φορές με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 6χρονο γιο του, την 74χρομη πεθερά του και τραυμάτισε ελαφρά τον 8χρονο γιο του μπροστά στα μάτια της παραπληγικής συζύγου του.
Μετά την πράξη του πυροβολήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και ο οκτάχρονος γιος του, που βρέθηκε από τους γείτονες στην αυλή του σπιτιού του να περιμένει την βοήθειά τους.
Το δραματικό συμβάν σημειώθηκε χθες στις 5.20 τα ξημερώματα, στο σπίτι της οικογένειας Ψαρρού στη θέση «Λαχανόκηποι» Νέας Αγχιάλου. Ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός, που έχει γεννηθεί στην Ιεράπετρα Κρήτης και κατοικούσε τα τελευταία 15 χρόνια στη Νέα Αγχίαλο, σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και αφού έλεγξε τα ιατρικά μηχανήματα που υποστηρίζουν την ζωή της τετραπληγικής συζύγου του, Χριστίνας 45ετών, χωρίς να της μιλήσει, κατευθύνθηκε στην κουζίνα, όπου είχε τοποθετημένο ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και ένα αεροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ. Αφού πήρε στα χέρια του την μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα, κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο αγοριών του ηλικίας, 6 και οκτώ ετών που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Για άγνωστο λόγο, καθώς λόγω του τραυματισμού του δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς, όπλισε την καραμπίνα τύπου Baical, με κάννη διαμετρήματος 36 χιλιοστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των παιδιών του και όπου αλλού έβρισκε. Τα σκάγια από το όπλο του πατροκτόνου χτύπησαν το εξάχρονο αγγελούδι Σάββα στον τράχηλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο οκτάχρονος Παναγιώτης, πιθανόν επειδή κοιμόταν μπρούμυτα, βλήθηκε στην αυχενική χώρα.
Η τετραπληγική μητέρα στην πλάτη της οποίας εξελισσόταν το φρικιαστικό σκηνικό, προσπαθούσε να καλέσει βοήθεια, όσο αυτό ήταν δυνατό. Από τους πυροβολισμούς ξύπνησε η 74χρονη πεθερά του δράστη, Γεωργία Πετρά, όπου διέμενε μαζί τους και εκείνη την ώρα κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο των δύο παιδιών. Αμέσως προσέτρεξε σε βοήθεια στο δωμάτιο των παιδιών, αλλά βρέθηκε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, ο οποίος οπλίζοντας την καραμπίνα την τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός όπλισε και πυροβόλησε 14 φορές (!), μέσα σε ένα δωμάτιο που δεν ξεπερνούσε τα 30 τ.μ. Στη συνέχεια πιθανόν αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο στα δύο γόνατά του, αν και εξετάζεται και η εκδοχή να εξανάγκασε τον τραυματισμένο γιο του, να τον πυροβολήσει, αλλά και η εκδοχή να αυτοτραυματίστηκε από κακό χειρισμό του όπλου.
Ο οκτάχρονος Παναγιώτης, τραυματισμένος και τρομαγμένος αφού στα μάτια του εκτυλίχθηκε μια απίστευτη τραγωδία, έφυγε από το δωμάτιο του και από την μπαλκονόπορτα βγήκε στην αυλή, όπου ανέμενε βοήθεια. Η 45χρονη Χριστίνα, με ασύρματο τηλέφωνο που διέθετε, τηλεφώνησε σε συγγενή της οικογένειας για την απίστευτη τραγωδία, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Α.Σ. Νέας Αγχιάλου, που μετέβησαν στην οικία. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τον οκτάχρονο και τον πατέρα του και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύονται.
Στον τόπο του πρωτοφανούς συμβάντος έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Ρίνη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στην οικία όπου διαπράχθηκαν τα ειδεχθή εγκλήματα έσπευσε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Φράγγος.
Παράλληλα ειδοποιήθηκε και η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία πραγματοποίησε μακροσκοπική έρευνα των θυμάτων και στην συνέχεια αυτοψία του χώρου. Στη συνέχεια οι δύο σωροί μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου