ΤΟΠΙΚΑ

Μετέωρες οι πρυτανικές εκλογές

μετέωρες-οι-πρυτανικές-εκλογές-851206

«Μετέωρες» ήταν έως χθες το βράδυ οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη Γεωπονική Σχολή ως χώρο διεξαγωγής των εκλογών.
Στις 4 το απόγευμα, ωστόσο, ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής ανακοίνωνε την απόφασή του για κατάληψη, σήμερα.
Με άγνωστες τις προθέσεις των φοιτητών –εάν δηλαδή θα καταλάβουν το σύνολο του πανεπιστημιακού κτιρίου ή θα περιορίσουν την κατάληψη στο Τμήμα τους- η Εφορευτική Επιτροπή αναμένει τις εξελίξεις σήμερα.
Νωρίς το πρωί, στη Γεωπονική Σχολή, στο Φυτόκο, πρόκειται να μεταφερθούν τέσσερις συνολικά κάλπες: δύο για την ψηφοφορία των φοιτητών, μία για τα μέλη ΔΕΠ και μία για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου στο Βόλο.
Καμία ανακοίνωση, μετά και την απόφαση για κατάληψη στο Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, δεν είχε εκδώσει χθες το Πρυτανικό Συμβούλιο για τυχόν νέα αναβολή ή ματαίωση των εκλογών.
Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα το πρωί εκτάκτως για να εκτιμήσουν τις εξελίξεις.
Στην περίπτωση που οι φοιτητές, οι οποίοι μέσα από το μπλόκο των πρυτανικών εκλογών εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, δεν επιτρέψουν να στηθούν οι κάλπες στο κτίριο της Γεωπονικής, υπάρχει το σενάριο να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο του Πανεπιστημίου, όπως στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ή το Οικονομικό Τμήμα.
Αν και σε αυτό το ενδεχόμενο θεωρείται πιθανόν να κατατεθούν ενστάσεις κατά της διαδικασίας, αφού ο χώρος της ψηφοφορίας θα αλλάξει αιφνιδιαστικά.
Πάντως οι πρυτανικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, μετά την αναβολή μιας εβδομάδας, γίνονται με τέσσερις φοιτητικούς συλλόγους να έχουν αποφασίσει κατάληψη μίας ημέρας.
Συγκεκριμένα «λουκέτο» βάζουν σήμερα οι φοιτητές των τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, μπλοκάροντας συνολικά τις εκλογές στο κτίριο Παπαστράτου.
Κατάληψη για σήμερα έχουν αποφασίσει οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, «κλείνοντας» τους ακαδημαϊκούς χώρους στην Πολυτεχνική, στο Πεδίον του Άρεως. Το τέταρτο τμήμα, στο οποίο οι φοιτητές του αποφάσισαν κατάληψη, χθες αργά το μεσημέρι, είναι το Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής.
Ο απερχόμενος πρύτανης Κ. Μπαγιάτης απηύθυνε χθες για άλλη μια φορά κάλεσμα σε όλα τα μέλη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας να αντιμετωπίσουν σαν «πανηγύρι της Δημοκρατίας» τις εκλογές, να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία και να την περιφρουρήσουν. «Εκλογές με εισαγγελείς και ματ δεν γίνονται», σημείωνε ο κ. Μπαγιάτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου