ΤΟΠΙΚΑ

Σκληρή απάντηση Δημ. Νασίκα

σκληρή-απάντηση-δημ-νασίκα-517854

«Η κ. Λαΐτσου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις του αξιώματος που κατέχει», υπογραμμίζει σε δήλωση – απάντησή του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας, που αποκάλυψε και τις νέες κατασχέσεις εναντίον του Δήμου.

«Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η αυταπάτη της παντοδυναμίας και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο της δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαϊτσου», σημειώνει ο κ. Νασίκας και επικρίνει την κ. Λαΐτσου, καθώς όπως τονίζει η δήμαρχος, δεν κάνει καμία αναφορά στη δεύτερη κατάσχεση που αφορά οφειλή σε ιδιώτη εκμισθωτή ακινήτου.

Επίσης κάνει γνωστό ότι όσον αφορά την πρώτη περίπτωση για οφειλή σε εργολάβο ο οποίος είχε εκχωρήσει τα δικαιώματά του στην τράπεζα PROBANK, η κατάσχεση και η λήψη των χρημάτων για το οφειλόμενο ποσό έγινε από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου στο κατάστημα της ΑΤΕ Βελεστίνου, δυνάμει δύο δικαστικών αποφάσεων, της 103/2013 και της 732/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που έκριναν αβάσιμους τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής, τις οποίες επίσης καταθέτουμε.

Η δε «έφεση» στην οποία αναφέρεται η κ. Λαΐτσου -σύμφωνα με τον κ. Νασίκα- αναβλήθηκε προ λίγων ημερών για το έτος 2016… με αίτημα αναβολής εκ μέρους του ίδιου του Δήμου.

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ρωτά να ενημερωθεί πόσο έχουν αυξηθεί τα νομικά έξοδα του Δήμου σε ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς όπως αποκαλύπτει από τις δύο τελευταίες κατασχέσεις, ο Δήμος υποβλήθηκε σε επιπλέον δαπάνη 12.456,68 € λόγω προσαυξήσεων, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτή τα έξοδα που δαπανήθηκαν για παραστάσεις δικηγόρων του δήμου, δικαστικά έξοδα και καταλήγοντας επισημαίνει: «Σταματήστε επομένως να βγάζετε κραυγές επειδή δεν έχετε επιχειρήματα. Όταν οι πολίτες του τόπου μας περνάνε πολύ δύσκολες ώρες, εσείς αναλώνεστε στην προσωπική σας πολιτική επιβίωση, αντί να ασχολείστε σοβαρά με τα προβλήματα του Δήμου μας, όπως οφείλετε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου