ΤΟΠΙΚΑ

Οργιάζει η αυθαιρεσία

οργιάζει-η-αυθαιρεσία-851206

Αυθαίρετα ξενοδοχεία, ενδεχομένως και εργοστάσια, λειτουργούν στη Μαγνησία με παροχή εργοταξιακού ρεύματος…
Είναι οι προφορικές καταγγελίες που δέχθηκε και μετέφερε στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, θέτοντας με την εισήγησή του αυστηρούς όρους σε όσες περιπτώσεις παραταθεί έως το τέλος του 2007 η εργοταξιακή παροχή.
Ο κ. Ξηρακιάς μίλησε για 80 «αθεράπευτες» οικοδομές και κτίσματα με αυθαιρεσίες, για τις οποίες εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα ισχύσει η νέα παράταση. Συνολικά εργοταξιακή παροχή έχουν 300 περίπου οικοδομές και στο εξής, μετά την ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, ώστε να δοθεί τέλος στο καθεστώς των διαρκών ανανεώσεων που αφήνει περιθώρια για αυθαίρετες κατασκευές.
Με το αυστηρό πλαίσιο που θα ισχύσει στο εξής, συμφώνησαν όλες οι πτέρυγες του νομαρχιακού συμβουλίου.
Ο Ι. Πρίντζος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα από έλεγχο ποιες περιπτώσεις μπορούν να νομιμοποιηθούν, διαφορετικά να μην περιμένουν εργοταξιακό ρεύμα, ώστε να μπει φραγμός στην αυθαίρετη δόμηση.
Με αιχμές τοποθετήθηκε ο Απ. Νάνος για το ποιοι ευθύνονται που αυξήθηκαν οι «πελάτες» εργοταξιακών παροχών, ενώ στο ίδιο κλίμα και ο αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής, που σχολίασε τη μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων. Όπως πρόσθεσε για πρώτη φορά τίθενται συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις.

Συμμετοχή
στο ΔΕΚΑΜΜ
Την άμεση συμμετοχή της ΝΑΜ στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μεσογείου για τις μεταφορές (ΔΕΚΑΜΜ) με 350.000 ευρώ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία το νομαρχιακό συμβούλιο.
Από την ψηφοφορία απείχε η μείζονα μειοψηφία, με τον επικεφαλής της Ι. Πρίντζο να υποστηρίζει ότι το ΔΕΚΑΜΜ βρίσκεται σε αφάνεια εδώ και χρόνια και ότι «η ΝΑΜ δεν είναι για πάσα νόσο». Πρότεινε το θέμα να αποσυρθεί και να επανέλθει με πιο τεκμηριωμένη εισήγηση για έγκριση.
Την έκπληξή του για τον ισχυρισμό του κ. Πρίντου ότι πρόκειται για ανύπαρκτο Κέντρο εξέφρασε ο αντινομάρχης-εισηγητής του θέματος Ηλ. Ξηρακιάς, με δεδομένο ότι πρόσφατα η ΑΝΕΜ ανέθεσε στο ΔΕΚΑΜΜ μελέτη για τη βιωσιμότητα της ακτοπλοϊκής γραμμής Β. Σποράδων. «Όχι εγώ, η ΑΝΕΜ», θέλησε να διευκρινίσει ο πρώην νομάρχης.
Ο κ. Ξηρακιάς αντέτεινε στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί προχειρότητας εισαγωγής του θέματος στο νομαρχιακό, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έτοιμο «εργαλείο», που μπορεί να συμβάλει και να συμμετάσχει σε σειρά προγραμμάτων για τις μεταφορές, χαρακτηρίζοντας λάθος να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Υπερθεματίζοντας ο νομάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι η αξιοποίηση του ΔΕΚΑΜΜ μέσα από την αναβάθμισή του αποτελεί κρίσιμο βήμα ενόψει της αναβίωσης της μυθικής διαδρομής της Αργούς. Στην πρόταση για να επανέλθει προς έγκριση, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πιο τεκμηριωμένη εισήγηση από την εκπλήρωση των σκοπών ίδρυσης του Κέντρου.
«Ας τους δώσουμε εδώ και τώρα το «φιλί της ζωής», από το να συνεχίζουμε να έχουμε ένα πολύτιμο μελετητικό γραφείο, με συγκεκριμένη νομική μορφή, σε ύπνωση», ανέφερε ο Νομάρχης
Το θέμα καταψήφισε η παράταξη του Απ. Νάνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου