ΤΟΠΙΚΑ

Σύννεφα… με το καλημέρα

σύννεφα-με-το-καλημέρα-851206

Δεν ξεκίνησε με το “δεξί” τη λειτουργία της η Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε δύο φορές ερήμην των δύο δημάρχων Βόλου και Λάρισας που συμμετέχουν σε αυτή.
Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά προκαλεί ήδη τους πρώτους τριγμούς, με το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη να αφήνει σαφείς αιχμές στο δημοτικό συμβούλιο για τον “αποκλεισμό της βασικής ομάδας με επικεφαλής τον κ. Ι. Κούβελο από τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής” και να προειδοποιεί ότι η “αθηνοκεντρική αντίληψη” μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο όλο εγχείρημα. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Το σκεπτικισμό της δημοτικής αρχής συμμερίζεται και η μείζονα αντιπολίτευση, με τον κ. Κυριάκο Μήτρου να επισημαίνει ότι ο “αποκλεισμός του κ. Ι. Κούβελου ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και κομματικών διενέξεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας”.
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Οργανωτικής κ. Φανή Κουτρουμπά μετέφερε τη δυσφορία της δημοτικής αρχής για το γεγονός ότι, ενώ συνεδρίασε δύο φορές η Εκτελεστική, όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν αλλά ούτε εκλήθησαν οι δύο δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας, που είναι μέλη της Επιτροπής.
“Ενώ με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αντάντι στο Βόλο ξεκαθαρίστηκε ότι η έδρα της Ο.Ε θα είναι στο Βόλο απ’ τη σύνθεση της κιόλας δείχνει ότι το Υπουργείο επιμένει σε μια αθηνοκεντρική αντίληψη, που στην πράξη αναιρεί την υποχρέωση αυτή, αφού πέρα από την τιμητική συμμετοχή κάποιων εκπροσώπων φορέων, αγνοήθηκαν οι προτάσεις τόσου του δημάρχου Βόλου, όσο και του δημάρχου Λάρισας”, τόνισε ο κ. Βούλγαρης.
Για τη δημοτική αρχή του Βόλου η τακτική αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν το Υπουργείο Πολιτισμού να αναθεωρεί βασικούς όρους που έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΜΑ, όπως ότι η έδρα της Οργανωτικής θα είναι ο Βόλος, που είναι η διοργανώτρια πόλη μαζί με τη Λάρισα.
“Εμείς ως δήμος Βόλου θα τιμήσουμε στο ακέραιο την υπογραφή μας στο συμβόλαιο τιμής με την Δ.Ε.Μ.Α., υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο.
Εχω μάθει στη ζωή μου ότι “συν Αθηνά και χείρα κίνει», γι’ αυτό και θέλω να δηλώσω στο σώμα ότι πέρα από την υπεύθυνη στάση μας μέσα στην Ο.Ε., ο δήμος Βόλου και αυτοτελώς θα πάρει όλα τα μέτρα, ώστε να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σ’ όλα τα επίπεδα για τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων όχι μόνο για την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών αγώνων αλλά για την ουσιαστική αναβάθμιση του.”
Ο κ. Βούλγαρης άφησε για μία ακόμη φορά αιχμές για τον αποκλεισμό του κ. Ι. Κούβελου και των συνεργατών από την Οργανωτική, αφήνοντας ανοιχτά να εννοηθεί ότι βασικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί ενώπιον της ΔΕΜΑ μπορεί και να τεθούν υπό αμφισβήτηση, εάν δεν κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι.
“Πέρα από την συναισθηματική πλευρά του ζητήματος μάς προβληματίζει το γεγονός ότι η Ο.Ε., σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, θα πρέπει από την αρχή να αντιμετωπίσει δύο κυρίως βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την επιτυχία των αγώνων, όπως και για την διεκδίκηση τους, και αφορούν στην οικοδόμηση στερεών σχέσεων εμπιστοσύνης με τα μέλη της διεθνούς ολυμπιακής οικογένειας των Μεσογειακών χωρών και στην κινητοποίηση μεγάλων χορηγών για τη στήριξη του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.”

Ο κ. Μήτρου
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκος Μήτρου, συμμεριζόμενος πλήρως τον προβληματισμό της δημοτικής αρχής, εξαρχής τάχθηκε υπέρ του κ. Ισίδωρου Κούβελου, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ευχής έργο να έχει αναλάβει ο κ. Ι. Κούβελος.
“Από ό,τι φαίνεται, η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και κομματικών διενέξεων που υπήρξαν στο εσωτερικό της παράταξης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή των Ι. Κούβελου και Ντ. Μπακογιάννη για να κερδηθεί η διοργάνωση.
Επισήμανε παράλληλα ότι όλοι στην Οργανωτική θα κριθούν από το έργο τους και από τις προσπάθειες που θα καταβάλλουν για να διοργανωθούν πετυχημένοι Μεσογειακοί Αγώνες και ζήτησε από το δήμαρχο Βόλου να υπάρξει αγαστή συνεργασία και διαρκής επαφή μεταξύ των δύο δήμων τόσο σε επίπεδο δημάρχων, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών για το όλο εγχείρημα.
“Χρειάζεται στενή συνεργασία. Υπάρχει κενό -παρατήρησε ο κ. Μήτρου- και εκτιμώ ότι θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα οι δύο δήμοι, διότι τα έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο είναι κοινά και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου