ΤΟΠΙΚΑ

Εκσυγχρονίζονται, αλλιώς κλείνουν…

εκσυγχρονίζονται-αλλιώς-κλείνουν-851206

Τα Σφαγεία του Βόλου, τα οποία λειτουργούν κάτω από το βάρος δύο καταγγελιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν πληρούν τις κοινοτικές προδιαγραφές
Με το βάρος δύο καταγγελιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Μάρτιο του 2005, εναντίον της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τα σφαγεία Βόλου κινούνται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού τους και της εναρμόνισης της λειτουργίας τους με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
«Ή θα εκσυγχρονιστούν ή θα κλείσουν», τόνισε ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μεργιαλής, ο οποίος εισηγήθηκε στο νομαρχιακό τη συμμετοχή της ΝΑΜ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Σφαγεία Βόλου Α.Ε.».
Η διοίκηση της Εταιρίας έκρινε αναγκαία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να πετύχει τη συμμετοχή της επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα, ύψους 620.000 ευρώ, επιδοτείται κατά 50%, ενώ το υπόλοιπο κεφάλαιο καλούνται να καλύψουν οι μέτοχοι της Α.Ε.
Μιλώντας για τις δύο καταγγελίες που βαρύνουν την υπηρεσία, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Δημ. Λαγουδάκης τόνισε ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από τη στιγμή που τα Σφαγεία Βόλου δεν πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, πλην της παράταξης του Απ. Νάνου.

Ψηφίσματα
Ψηφίσματα για τα άρθρα 16 και 24 του Συντάγματος, καθώς και για την χορήγηση πολιτικού ασύλου εξέδωσε το νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας. Για το άρθρο 16 κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, ένα της πλειοψηφίας (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με εξαίρεση τον Α. Αϊβαζόγλου) και το δεύτερο από τη μη εκλεγείσα νομαρχιακή παράταξη του Κ. Δελημήτρου. Ο κ. Αϊβαζόγλου τάχθηκε υπέρ του δεύτερου ψηφίσματος, χαρακτηρίζοντας το «σπαρτιατικό λιτό κείμενο».
Το νομαρχιακό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, εκτιμά ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λαμβάνει λευκή επιταγή για να δρομολογήσει τις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία και επιθυμεί την αποκατάσταση της ηρεμίας στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία και τη μετάθεση του θέματος στην επόμενη Βουλή, η οποία, με νωπή τη λαϊκή εντολή, θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε μία συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης με όρους κοινωνικής συναίνεσης και πολιτικής ειλικρίνειας.
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης ο κ. Παπατόλιας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τη διοίκηση της ΑΓΕΤ, για τις εξελίξεις μετά την πρόσφατη συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το έργο του Περιφερειακού, καθώς και για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μαγνησίας.
Για το τελευταίο, μάλιστα, χαρακτήρισε κρίσιμη τη συγκρότηση μετώπου αυτοδιοικητικών φορέων απέναντι στην Περιφέρεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου