ΤΟΠΙΚΑ

Θεσσαλικό ντέρμπι δεύτερης θέσης σήμερα στο Βόλο

θεσσαλικό-ντέρμπι-δεύτερης-θέσης-σήμ-851206

Το σημαντικότερο αγώνα της φετινής σεζόν δίνει σήμερα ο Εθνικός Ολυμπιακός απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Στις 5 μ.μ. στο ΕΑΚ και στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς σε ένα αγώνα ντέρμπι, ένα αγώνα που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και ως τελικός, μιας και αν οι παίκτες του Κώστα Σταματίου δεν κατακτήσουν τη νίκη, τότε αποχαιρετούν οριστικά την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Β Εθνική.
Όνειρα ανόδου κάνει βεβαίως περισσότερα η ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας και ο ΠΑΟΝΕ που βρίσκονται μπροστά από τη βολιώτικη ομάδα, η οποία, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τα έχει με την ατυχία της, αφού αν δεν είχε χάσει 5 βαθμούς τελευταία στο Βόλο (το 0-0 με τον Εορδαϊκό και το 1-3 με την Πρέβεζα), τότε θα ήταν ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και ο Κώστας Σταματίου θα έκανε με σιγουριά ένα μοναδικό ρεκόρ… να “πάει” για 2η συνεχή χρονιά ομάδα σε μπαράζ ανόδου… και μάλιστα ομάδα που έχει και το ίδιο όνομα του Ολυμπιακού.
Βέβαια σήμερα στο Βόλο και στο Στάδιο αναμένεται και αρκετός κόσμος που θα βρεθεί δίπλα στην ομάδα σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι, ώστε να μην παρουσιασθεί το φαινόμενο να κοπούν 54 εισιτήρια (!!!), όπως έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν ο Εθνικός Ολυμπιακός κέρδισε στον Αλμυρό τη Λαμία.

Η 11άδα
Μια πιθανή ενδεκάδα περιλαμβάνει τον Καραναστάση ως φύλακα άγγελο της ερυθρόλευκης εστίας, ενώ στην αμυντική γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά θα παραταχθούν οι Μητσόπουλος. Γκάγκας, Μουρκάκης και Πεχλιβανίδης. Στην μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών χαφ θα λάβουν οι Μακρής και Παπαγιαννόπουλος, ενώ στα δεξιά θα κινείται ο Γέλοβατς. Στην αριστερή πλευρά θέση διεκδικούν οι Μπέκος και Τέας, ενώ ελεύθερο ρόλο θα έχει ο νεαρός Παπαδάτος που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κυπαρίσσης. Στην αποστολή του Εθνικού Ολυμπιακού βρίσκονται επίσης οι Αργύρης Κουτσιρίμπας, Λούκας Μάρκος Ενρίκε, Ζίμον Σαβάλα, Γιάννης Βέργος,Νίκος Ιορδανίδης και Αποστόλης Πολύζος. Στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ζαφείρης και Τσατσαλίδης, που είναι τραυματίες, ενώ εκτός βρίσκονται και οι στρατευμένοι Φλώρος και Μπιμπής.
Ο σημερινός αγώνας του Εθνικού Ολυμπιακού απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚ του Βόλου έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο βαθμολογική, αφού πάντα ένα ματς ανάμεσα σε δυο θεσσαλικές ομάδες είναι ξεχωριστός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς του α γύρου οι Βολιώτες έχασαν 2-0 στην Καρδίτσα, ενώ οι προηγούμενες συναντήσεις ήταν για τη Δ Εθνική. (Την περίοδο 2003-2004 1-0 η ΑΣΑ στην Καρδίτσα και 3-0 ο Ολυμπιακός στο Βόλο)… και πιο πριν στη Β Εθνική (την περίοδο 99-2000) με το εντυπωσιακό 6-0 στο Βόλο (3 γκολ ο Νόλης, 2 ο Βλαχούδης και ένα ο Καρκαλέτσης) και 0-2 στην Καρδίτσα με γκολ του Πανόπουλου και του Νόλη, ενώ τη χρονιά εκείνη και στα δυο ματς έπαιζε όπως και τώρα στον Ολυμπιακό ο Καρδιτσιώτης Σάκης Μπέκος.

Ο αντίπαλος
Μόνο μια απουσία έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ο Βάιος Καραγιάννης. Ο τεχνικός των καναρινιών δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις δυνάμεις του Παληγιώργου. μιας και είναι τιμωρημένος.

Ανακοίνωση ΣΦΕΟΒ
Από τον ΣΦΕΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Για το παιχνίδι με την Καρδίτσα καλούμε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να δώσουν βροντερό «παρών» και να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα να φθάσει στη νίκη, μία νίκη που θα μας στείλει πιθανώς στα μπαράζ. Η άνοδος στη Β Εθνική εξασφαλίζει και τη συγχώνευση, αφού θα είναι πλέον μονόδρομος και με ευνοϊκότερες προοπτικές, αφού το ΑΦΜ του Ολυμπιακού Βόλου είναι καθαρό και χωρίς χρέη. Γι αυτό λοιπόν όλοι έχουμε υποχρέωση και συμφέρον να στηρίξουμε την προσπάθεια και τον αγώνα του Ολυμπιακού. Καλούμε τα μέλη μας μία ώρα πριν το παιχνίδι στο Στάδιο για την οργάνωση της κερκίδας, αφού προμηνύεται ένταση και ενδιαφέρον στη «μάχη» της κερκίδας με τους εκατοντάδες συμπαθείς εκδρομείς από την Καρδίτσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου