ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

δωρεάν-ιατρικές-εξετάσεις-520227

Μία ακόμη δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας αναπτύσσει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και τις Κινητές Μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, σε όλους τους πολίτες που αδυνατούν να προχωρήσουν σε αυτές λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 έως το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις εξής εξετάσεις: (μαστογραφία, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, μέτρηση οστικής μάζας και τεστ ΠΑΠ).

Οσοι επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα από 3/1/2014 τις ώρες 09.00 π.μ. έως 12.30 μ.μ. (εκτός Σαβ/κου).

  • Ø Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6994283031.
  • Ø Ελεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/ριες άνω των 40 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429.
  • Ø Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429.

«Στο επίκεντρο των δράσεών μας, ως Δήμος, έχουμε τοποθετήσει τον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας με πολιτικές αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Αντώνογλου, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η αντιμετώπιση των αναγκών συμπολιτών, που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού συνολικά εξετάστηκαν δωρεάν 270 άτομα. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των διενεργηθέντων εξετάσεων, για μαστογραφία εξετάστηκαν 100 γυναίκες, έγιναν 46 σπιρομετρήσεις, και 124 μετρήσεις οστικής μάζας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίνονταν αυθημερόν, εκτός από τις μαστογραφίες, των οποίων τα αποτελέσματα θα αποσταλούν σε ένα μήνα περίπου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και θα διανεμηθούν στις ενδιαφερόμενες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου