ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ: Πρωτάκουστες και βαριές κουβέντες

δημοτικο-συμβουλιο-βολου-πρωτάκουστ-851206

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν χθες το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης με αφορμή την επερώτηση που κατατέθηκε για το εισιτήριο που επιβλήθηκε στους γονείς για να παρακολουθήσουν παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού.
«Πρωταγωνιστές» στο έντονο φραστικό επεισόδιο ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ κ. Χρ. Τσαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος με τον κ. Τέλη Δουλόπουλο από την αντιπολίτευση.
Στην έντονη αντιπαράθεση επιχείρησε να παρέμβει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Βαγγέλης Παπαστεργίου, που ζήτησε να ανακληθούν οι προσωπικές ύβρεις, χωρίς όμως να εισακουστεί.
Ο κ. Δουλόπουλος που κατέθεσε την επερώτηση, κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΚΟΔΒ ότι αγνοεί το διοικητικό συμβούλιο και λαμβάνει μόνος του πρωτοφανείς αποφάσεις που εκθέτουν την πόλη. Κατηγόρησε τον κ. Τσαμπρινό ότι «αντιμετωπίζει τους συμβούλους, λες και βρίσκεται σε καφετέρια» και παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου, που επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ για τους γονείς των μαθητών της σχολής χορού και τα παιδιά μέχρι έξι ετών, για να παρακολουθήσουν την παράσταση και οι υπόλοιποι θεατές 10 ευρώ.
Ο κ. Τσαμπρινός, απαντώντας στις κατηγορίες, κατήγγειλε το έγγραφο ως πλαστό και κατάπτυστο και ενόσω ο κ. Δουλόπουλος είχε επεκταθεί, επικρίνοντας τη λειτουργία γενικότερα του ΚΟΔΒ και του Ωδείου εξ αφορμής των δαπανών που έγιναν για να δημιουργήσει ιστοσελίδα ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός και καταγγέλλοντας ότι ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί να καταβληθεί ενοίκιο από εκδήλωση 11.000 ευρώ, δόθηκαν μόνο 1.000 ευρώ!!
Ακούγοντας αυτό ο κ. Τσαμπρινός, απευθυνόμενος στο σύμβουλο της μειοψηφίας, αναρωτήθηκε: « Σε ποια εκδήλωση αναφέρεσαι; Της ΑΓΕΤ που είσαι προμηθευτής;»…
Η ένταση κορυφώθηκε αμέσως μετά, με τον κ. Φοινικόπουλο να παρομοιάζει τον κ. Δουλόπουλο «ως Καλομοίρα και Ρούλα Βροχοπούλου» που κάνει σώου μπροστά στις κάμερες…
«Δεν σου έδωσε κανένας το δικαίωμα, ανεπάγγελτε, να μιλάς έτσι», απάντησε ενοχλημένος ο κ. Δουλόπουλος, για να του ανταπαντήσει σε έντονο ύφος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «Σκάσε, ρε βλάκα…»
Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ζητώντας από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας να ανακαλέσει για να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Ο κ. Δουλόπουλος χαμηλοφώνως ακούστηκε να επισημαίνει: «Ε, όχι να μιλάνε και τα λαμόγια τώρα…» και ενώ στην αίθουσα επικρατούσε χάος.
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κ. Νίκου από τη Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη, επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΚΟΔΒ ότι με τη στάση του και μη απαντώντας επί της ουσίας προκάλεσε την έκρηξη της άλλης πλευράς, ενώ ο κ. Απόστολος Φοινικόπουλος εμμέσως πλην σαφώς παρατήρησε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Βαγγέλη Παπαστεργίου, ότι του ξέφυγε η διαδικασία
Ο κ. Τσαμπρινός πάντως, απαντώντας επί της ουσίας της επερώτησης, κατηγόρησε τον κ. Δουλόπουλο για λαϊκισμό και εξήγησε ότι στην παράσταση της σχολής χορού επιβλήθηκε εισιτήριο, καθώς επρόκειτο για επαγγελματική διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση των διδάκτρων στη σχολή χορού, τονίζοντας ότι οι μαθητές της πρώτης, δεύτερης και τρίτης τάξης πληρώνουν κάθε μήνα για δύο ώρες μάθημα την εβδομάδα 41 ευρώ, ενώ στις ιδιωτικές σχολές 60 ευρώ.
Τα δίδακτρα στο μπαλέτο ενηλίκων ανέρχονται μηνιαίως στα 37 ευρώ και στις ιδιωτικές σχολές στα 50 ευρώ και κατήγγειλε ότι οι ιδιωτικές σχολές κερδίζουν από τις στολές 100 ευρώ.
«Εάν επιδιώκαμε την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες μας, δεν θα επιχορηγούσαμε το ωδείο με 62% και την σχολή χορού με 55%, όταν το ίδιο το Υπουργείο έχει σταματήσει τις επιχορηγήσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ και υπεραμύνθηκε της επιλογής του χαμηλού εισιτηρίου, λέγοντας ότι οι οργανισμοί από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται, πρέπει να επιβιώσουν.
Υπενθύμισε μάλιστα στον κ. Αντώνη Παππά ότι στην περίπτωση της παραχώρησης του Αχιλείου για τις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και ενώ θα έπρεπε να καταβληθεί ένα ενοίκιο, αυτό δεν έγινε, αλλά ο δήμος δεν άκουσε καν ότι ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, αφού τελικά δεν εισέπραξε κανένα αντίτιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου