ΤΟΠΙΚΑ

Επανιδρύει τη νεολαία το ΠΑΣΟΚ

επανιδρύει-τη-νεολαία-το-πασοκ-851206

Τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου για την ανασυγκρότηση της Νεολαίας μέσα από το συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Μαρτίου, ανέπτυξαν σε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και ο υπεύθυνος του κόμματος για τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Αθανασάκης μίλησε για σημαντική απόφαση ανασυγκρότησης των δυνάμεων της νεολαίας, ώστε να συμβάλλει με την αυτόνομη παρουσίαση και την πρωτοπόρο δράση της ως κινητήρια δύναμη στον αγώνα του κόμματος.
Αναφέρθηκε στο συνέδριο της νεολαίας, στο οποίο, όπως είπε, αναμένεται μαζική συμμετοχή 3.500 συνέδρων, αντιπροσωπευτικών όλων των τμημάτων της νεολαίας και όλων των περιοχών της χώρας.
Ο κ. Αθανασάκης έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στο ασυμβίβαστο, ανάμεσα στις θέσεις στα κεντρικά όργανα του κόμματος και τις κρατικές θέσεις που θα θεσμοθετηθεί, όπως είπε, στην περίπτωση επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
“Καμιά οργάνωση δεν είναι αυτοσκοπός, σημείωσε ο κ. Αθανασάκης αλλά η οργανωτική συγκρότηση της νεολαίας είναι αναγκαία, για τη δυναμική αυτόνομη παρουσία της και τη διαρκή δράση της στους κόλπους του κόμματος.
Σε οργανωτικά, κυρίως, θέματα αναφέρθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ανέλαβε εκ μέρους του κόμματος τον τομέα της νεολαίας.
Ο κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι οι σύνεδροι θα εκλεγούν με ένα σύστημα αντίστοιχο της εκλογής του προέδρου του κόμματος και θα αναδειχθεί ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο νεολαίας για νέους επιστήμονες, αγρότες, άνεργους κ.α., οι οποίοι θα λειτουργούν στους κόλπους του κόμματος για τα γενικά πολιτικά ζητήματα και με αυτονομία τα νεολαιίστικα.
Αρχικά το ΠΑΣΟΚ δεν είχε χωριστή οργάνωση νεολαίας, στη συνέχεια δημιουργήθηκε αυτόνομη νεολαιίστικη οργάνωση και τώρα προτείνεται ένα μικτό σχήμα λειτουργίας και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτόνομης δράσης στα ειδικά θέματα.
Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε επίσης ότι αυτονομείται από τη νεολαία και η σπουδάζουσα ΠΑΣΠ, καθώς και ότι δεν θα εκλεγεί από το συνέδριο γραμματέας της νεολαίας.
Η νέα γενιά, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, μπαίνει ξανά μπροστά για την κοινωνική δικαιοσύνη και την καλύτερη ποιότητα ζωής, με στόχο να αποτελέσει τον καταλύτη τόσο στις κοινωνικές διεργασίες όσο και στην πορεία προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Τέλος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή Κουλούρη, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: “Είναι ώρα συσπείρωσης, κανείς δεν έχει δικαίωμα να ναρκοθετεί τα βήματά μας”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου