ΤΟΠΙΚΑ

Η μνήμη δεν αποκαθηλώνεται

η-μνήμη-δεν-αποκαθηλώνεται-851206

Την άποψη ότι η μνήμη δεν αποκαθηλώνεται και πως ο ίδιος αποτελεί τη συνείδηση της παράταξης εξέφρασε ο Κίμων Κουλούρης, χθες, μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Σε δηλώσεις του, ο Κ.Κουλούρης επισήμανε πως έχει αντέξει πολλούς πόνους, καθώς και πως έχει και η πολιτική γυρίσματα, όπως και η ζωή.
«Το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του είναι ένα ώριμο κόμμα στην υπηρεσία της κοινωνίας και του λαού. Η ελληνική κοινωνία που απαιτεί από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι μπροστά στον αγώνα για τα προβλήματα της, να είναι απέναντι στην ΝΔ και τα προβλήματα που δημιουργεί στον τόπο. Αυτό είναι το χρέος και η ευθύνη του κάθε στελέχους να δρα συλλογικά, συντεταγμένα, με ευθύνη στάσεων και συμπεριφορών σε αυτό που είναι ο στόχος του Κινήματος και η απαίτηση της παράταξης από τα στελέχη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ευθυμίου σημείωσε: «Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΠΑΣΟΚ να μην έχει πάρει υπεύθυνη και καθαρή θέση. Αρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να νιώθει ότι δεν εκπροσωπεί τις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις του Κινήματος σε οποιοδήποτε θέμα και αν σε κάποια προγραμματική ανάγκη, για την διερεύνηση θεμάτων που πρέπει να συμβάλουν στον προγραμματικό διάλογο, κρίνει κανείς ότι πρέπει να το κάνει, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και μπορεί μέσα από έναν συντεταγμένο διάλογο όχι απλώς να το κάνει, αλλά επιβάλλεται να το πράξει».
Την ίδια ώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογράμμιζαν την ανάγκη η παράταξη να είναι ενωμένη. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε ότι οι δηλώσεις Κουλούρη ήρθαν σε μια στιμή, που πρέπει η παράταξη να είναι συσπειρωμένη και εξωστρεφής.
Εξάλλου, στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος.
Ο Γ.Παπανδρέου είχε επισημάνει πως «η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της, γέρασε πρόωρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι έχει ταχθεί υπέρ ενός ανένδοτου αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, με όραμα, σχέδιο και συλλογικότητα».
«Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ. Αντώναρος και υπογράμμισε πως «φραστικές υπερβολές δεν κάνουν την ελληνική κυβέρνηση να παρεκκλίνει από την πορεία στην οποία σταθερά έχει τοποθετηθεί από το Μάρτιο του 2004».
«Εχουμε έργο να επιτελέσουμε προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε ο κ. Αντώναρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου