ΤΟΠΙΚΑ

Ηττήθηκε από τα λάθη του ο Παναθηναϊκός στο Φελίξ Μπολάρ

ηττήθηκε-από-τα-λάθη-του-ο-παναθηναϊκό-851206

Θα μπορούσε να ήταν ένα ονειρικό ευρωπαϊκό βράδυ. Το προδίκαζε η πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε… ρελάνς στο “Φελίξ Μπολάρ”. Έμοιαζε ακόμα πιο πιθανό όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με εκπληκτικό σουτ ισοφάριζε το επίσης πανέμορφο γκολ του Τζεμά. Μετά, όμως, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με adventure game που του τελείωναν μία-μία η ζωές. Πρώτα, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς πρόσφερε το δεύτερο γκολ στη γαλλική ομάδα και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Λουκάς Βύντρα υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι για να έρθει το τελικό 3-1 υπέρ της Λανς στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA. Οι πράσινοι άξιζαν κάτι καλύτερο στη Γαλλία, ωστόσο το εκτός έδρας γκολ μπορεί να φανεί υπερπολύτιμο στη ρεβάνς.
Ο Βίκτορ Μουνιόθ παρέταξε την ομάδα του με κύριο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους στην άμυνά του και να μην επιτρέψει στους ταχύτατους μέσους και επιθετικούς των γηπεδούχων να βρουν χώρο μπροστά τους. Με διπλή ζώνη άμυνας, συνεχές τρέξιμο και αλληλοκάλυψη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εμποδίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Λανς.
Το αγωνιστικό πλάνο του Ισπανού υλοποιήθηκε κατά το ήμισυ, καθώς πράγματι η γαλλική ομάδα δεν βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Γκαλίνοβιτς και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη. Αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Ντεμόν στο 11΄ που έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, η Λανς δεν μπόρεσε να απειλήσει τους «πράσινους» και περιορίστηκε σε μία «φλύαρη» κατοχή της μπάλας.
Η εικόνα και ο αργός ρυθμός του παιχνιδιού ευνοούσαν τον Παναθηναϊκό, όμως τα δεδομένα άλλαξαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49΄, ενα ασύλληπτο σουτ του Τζεμάα στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς και έδωσε στη Λανς το προβάδισμα, αλλά και την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόταν. Τα επόμενα λεπτά εξελίχθηκαν σε… εφιάλτη για τους «πράσινους», που γλίτωσαν το δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις: στο 52΄ ο Ντιντάν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην παράλληλα μπαλιά του Τζεμά και στη συνέχεια ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουζέν από πλάγια θέση. Στο 57΄ ο Κροάτης είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στον Ντιντάν, ενώ στο 64΄ ο Τζεμά δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά μετά από φάουλ του Ντεμόν και αδράνεια της «πράσινης» άμυνας.
Το… μαύρο 15λεπτο του Παναθηναϊκού διακόπηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο 65΄. Από βολέ του Γκαλίνοβιτς, κι αφού δύο αμυντικοί της Λανς δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν πιεζόμενοι από Μάντζιο και Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από 30μ. και έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Ιτάντζε, ισοφαρίζοντας και πετυχαίνοντας το εκτός έδρας γκολ που ζητούσε ο Μουνιόθ. Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, η χαρά κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Μία λάθος έξοδος του Γκαλίνοβιτς στο 70΄ σε φαινομενικά ακίνδυνη φάση έδωσε την ευκαιρία στον Τζεμά να πετύχει το… πιο εύκολο γκολ της καριέρας του και να ξαναδώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 74΄ (σουτ του Σαλπιγγίδη άουτ), στο 77΄ (δεν πρόλαβε ο Μάντζιος στη μπαλιά του Ιβανσιτς, ενώ στη συνέχεια ο Ρομέρο αστόχησε) και στο 85΄ (ωραία κίνηση του Μάντζιου αλλά το συρτό σουτ έφυγε άουτ). Ομως, στο 90΄ ο Βύντρα παραχώρησε ένα αχρείαστο πέναλτι ανατρέποντας τον Ντιντάν σε θέση που ήταν ακίνδυνος. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που κάνει πλέον δύσκολη την αποστολή της ελληνικής ομάδας στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.
ΛΑΝΣ (Φρανσίς Ζιλό): Ιτάντζε, Ντεμόν, Ζιλέ, Χίλτον, Μπαρούλ, Σεϊντού Κεϊτά, Τισιέ, Καριέρ (80΄ Μοντερούμπιο), Τζεμά, Ντιντάν, Κουζέν
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βίκτορ Μουνιόθ): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Νίλσον, Βύντρα, Ρομέρο (82΄ Νίνης), Τζιόλης, Ίβανσιτς, Λεοντίου (58΄ Λεοντίου), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (62΄ Μάντζιος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου