ΤΟΠΙΚΑ

www.paraskinia.gr

www-paraskinia-gr-851206

Ο Κόσμος

Εκκληση στον κόσμο να δώσει το παρών την Κυριακή στο Στάδιο κάνουν οι ερυθρόλευκοι, αφού μετά από αρκετό καιρό… παίζουν Κυριακή… ο κόσμος θέλει να δώσει το παρών και θέλει η ομάδα να παίξει Κυριακή με Λαμία και Πιερικό.

Με το χαμόγελο… όλα είναι καλύτερα!!!

Ετοιμη για το μεγάλο άλμα … αρκεί να “σπάσουν” οι κακές παραδόσεις … γιατί μέχρι τώρα “σπάνε” μόνο οι καλές!!!

Νίνης εναντίον Αλβανίας

Η καριέρα του Σωτήρη Νίνη στην Εθνική Ελπίδων αρχίζει εναντίον (και) της Αλβανίας! Είναι ένας από τους πέντε αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στα προκριματικά του EURO 2009 (ο τελικός γύρος στη Σουηδία), που ξεκινάνε τον ερχόμενο Ιούνιο και θα χουν ολοκληρωθεί το μεθεπόμενο φθινόπωρο.

Η κλήρωση,στη Στοκχόλμη, μας έφερε επίσης την (παραδοσιακά ισχυρή στο επίπεδο «κάτω των 21 ετών») Ιταλία του Τζίτζι Καζιράγκι και την Κροατία του (τερματοφύλακα στο Μουντιάλ 98) Ντράζεν Λάντιτς. Το γκρουπ, το μοναδικό με έξι ομάδες, συμπληρώνουν Αζερμπαϊτζάν και Φερόε. Οι άλλοι εννέα όμιλοι είναι με πέντε ομάδες. Προκρίνεται μόνον ο πρώτος, οι τέσσερις καλύτεροι από τους δέκα δεύτερους, κι από τους 14 (με πλέι οφ) οι επτά που εν τέλει θα πλαισιώσουν τη διοργανώτρια Σουηδία.

Μια ενδεκάδα που πήγαινε για άνοδο… αλλά την “έκοψαν”… με Μόσχο, Χρυσοστομίδη, Μουρατίδη,Γκόλε, Μητρομάρα, Μαυροδήμο και κάτω Μαντζανά, Τσίρκοβιτς, Παφλιά, Ανδρουτσόπουλο και Κουμουλίδη.

Ανοδος
Φέτος θα είναι χρονιά ανόδου… Δύο χρονιές έρχεται δεύτερος , αλλά φέτος στην ίδια θέση θα είναι διπλά ωφελημένος και θα ανεβεί κατηγορία…
Για τον Ρήγα Φεραίο ο λόγος … που θα κερδίσει την άνοδο… ως δεύτερος!!

Καλύτερα να μελετήσουμε το κουπόνι του Σαββατοκύριακου, όπου έχουμε μόνο σωστές προβλέψεις, γιατί απλά Παρασκευή βράδυ το μόνο που βγαίνει είναι ο Γερμανικός άσος.
Αύριο η πρωτοτυπία θα είναι οι μεσημεριανοί Ιταλικοί αγώνες που θέλουν προσοχή…

Κάπου έχει δίκαιο…
Κάπου έχει δίκαιο ο Τάκης Σταυρίδης… Χωρίς να γνωρίζει πολλά από μπάσκετ εμπιστεύτηκε άλλους (!) στην επιλογή των παικτών, θέλοντας να δώσει στην ομάδα όλες τις προϋποθέσεις για να ανέβει στην Α2, αλλά βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Παράδειγμα; Παίκτης που ήρθε από την Α1 για να κάνει την διαφορά, βρίσκεται την περισσότερη ώρα στον πάγκο, δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και έχει συμφωνήσει να πληρώνεται 3.000 ευρώ το μήνα.
… Ε, πώς να μην θέλει να του κάνει μείωση ο πρόεδρος;

Η προτεραιότητα…
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για την τελευταία μεταγραφή της Αρτέμιδος, την Αγγελίνα Κετσετζίδου, για το πώς βρέθηκε στο Βόλο και αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια της κοκκινόμαυρης ομάδας στην Α2 μπάσκετ. Η 28χρονη γκαρντ έχει γίνει κάτοικος Μαγνησίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι μνηστή του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, Θοδωρή Πακάλτση. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα και αποφάσισε να «αφήσει» το μπάσκετ, γιατί ήθελε να ακολουθεί τον Θοδωρή σε κάθε σταθμό της καριέρας του. Αυτή ήταν η προτεραιότητα της και θυσίασε το δικό της άθλημα… Τώρα βρήκε την ευκαιρία να τα συνδυάσει και τα δυο και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Όχι βεντέτες
Η συνύπαρξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς με παίκτες-βεντέτες ποτέ δεν ήταν εύκολη, σε όσες ομάδες και αν βρέθηκε ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Αΐλτον, ο οποίος «πλήρωσε» την απειθαρχία του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ερυθρό Αστέρα, με συνέπεια να αποχωρήσει πρόωρα από το Βελιγράδι.

Κέρδη
Από την τελευταία αγωνιστική του τοπικού μας σίγουρα κερδισμένος είναι ο Θησέας που παραμένει αήττητος και στην κορυφή, ενώ κέρδος καταγράφει και ο Μαγνησιακός που προσπέρασε τον Κένταυρο ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση… και φαντάζει πλέον ως η μόνη ομάδα που μπορεί να σπάσει το αήττητο του Θησέα παρ ότι υπάρχει διάφορα εμπειρίας.
Κέρδη κατέγραψαν και οι μισές ομάδες που θέλουν παραμονή, ενώ μετά την αργία του Σαββατοκύριακου… την άλλη Τετάρτη θα υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική της β΄ κατηγορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου