ΤΟΠΙΚΑ

Περιβαλλοντικά βραβεία για τις πρακτικές της ΑΓΕΤ Ηρακλής

περιβαλλοντικά-βραβεία-για-τις-πρακτ-529894

Δύο αειφόρες πρακτικές της ΑΓΕΤ Ηρακλής, το πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας για το λατομείο Αράξου και η αειφόρος διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας βραβεύτηκαν κατά την τελετή απονομής των Environmental Awards 2014.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της εταιρείας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο, Gold Award, στην κατηγορία Environmental CSR. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Βοτανικό Παρατηρητήριο της Βρέστης (CBNB) και το Εργαστήριο Βοτανολογίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αναπτύχθηκε για την προστασία και διάδοση του σπάνιου ελληνικού ενδημικού φυτού Centaurea niederi, προστατευόμενου είδους βάσει της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους οικότοπους και της Σύμβασης της Βέρνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας διακρίθηκε επίσης πρόσφατα στα ευρωπαϊκά βραβεία UEPG Sustainable DevelopmentAwards 2013.

Το δεύτερο, Ασημένιο Βραβείο, Silver Award στην κατηγορία Sustainable Procurement, αφορά στην αειφόρο διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας. Έχοντας ένα ευρύ φάσμα προμηθειών, που εκτείνεται από την προμήθεια πρώτων υλών και υπηρεσιών μέχρι τη μεταφορά των προϊόντων στον τελικό πελάτη και περιλαμβάνοντας σημαντικό αριθμό προμηθευτών και συνεργατών, η πρακτική της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι να θέτει συγκεκριμένα πρότυπα και αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου