ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε μολότοφ σε δύο τράπεζες

πέντε-μολότοφ-σε-δύο-τράπεζες-530376

Τους δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων σήμερα τα ξημερώματα στο Βόλο αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας

Ο «κόκκινος συναγερμός», ο οποίος έχει σημάνει εβδομάδες τώρα για τις αστυνομικές αρχές για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε σημεία – στόχους δεν υποχωρεί, ιδίως μετά το νέο χτύπημα σήμερα τα ξημερώματα, με πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Βόλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
ΦΩΤΟ: Ηλίας Καράτσαλος

Οι αστυνομικές αρχές της Α.Δ. Μαγνησίας συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για τις εμπρηστικές βόμβες, που εκτοξεύθηκαν από αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, γύρω στις 4 το πρωί της Πέμπτης στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ιωλκού πάνω από την Γιάννη Δήμου και της Alpha Bank στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού με Κωνσταντά.

Οι επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανικούς έγιναν σε μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή για τον εντοπισμό των δραστών αναζητούσαν μέσα από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των τραπεζικών υποκαταστημάτων τις ακριβείς ώρες των εμπρηστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αδιευκρίνιστο πόσα λεπτά διαφοράς μεσολάβησαν από τη μία επίθεση στην άλλη ή εάν έγιναν συντονισμένα, στοιχείο που θα οδηγήσει στο εάν επρόκειτο για μία ομάδα που κινήθηκε από τη μία τράπεζα στην άλλη ή πιθανότατα για δύο ομάδες που έδρασαν ταυτόχρονα.

Από το υλικό που κατέγραψε η μία από τις δύο τράπεζες, προκύπτει, κατά πληροφορίες, ότι οι βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν από δύο άτομα.

Λίγα λεπτά μετά τις 4μ.μ., οι άγνωστοι δράστες έριξαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς (μολότοφ) στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς (πρώην Κύπρου), οι οποίες εξερράγησαν. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές μικρής έκτασης στην πρόσοψη του Α.Τ.Μ. και τα προστατευτικά ρολά της τράπεζας.

Αμέσως μετά, άγνωστοι δράστες έριξαν δύο βόμβες μολότοφ προς άλλο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) υποκαταστήματος τράπεζας στο Βόλο, της Alpha Bank, οι οποίες εξερράγησαν και αυτές, χωρίς όμως να προκληθούν φθορές.

Από τους χώρους των συμβάντων περισυλλέγησαν υπολείμματα των βομβών μολότοφ, οι οποίες αποτελούνταν από γυάλινα μπουκάλια, κομμάτια υφάσματος και εύφλεκτο υλικό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Πριν ένα μήνα στο Α.Τ. Βόλου
Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, πάντως, εκφράζουν ανησυχία για τις επιθέσεις με μολότοφ κατά τραπεζών και όχι μόνο.
Αγνωστοι είχαν επιτεθεί στη σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, στις 18 Νοεμβρίου και είχαν πετάξει πέντε μολότοφ. Και εκείνη η επίθεση είχε σημειωθεί γύρω στις 4 το πρωί. Από την έκρηξη των τριών μολότοφ κινδύνεψαν από τις φλόγες η σκοπιά του κτιρίου και περιπολικό, που βρίσκονταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από τη σκοπιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου