ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχείς συλλήψεις για πορνογραφία

συνεχείς-συλλήψεις-για-πορνογραφία-851206

Το ενδεχόμενο ο 38χρονος που συνελήφθη στη Σκόπελο να είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης πορνογραφικού υλικού, εξετάζεται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις συνεχείς συλλήψεις σε όλη τη χώρα. Ο 38χρονος, που έμεινε ελεύθερος μετά την διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή, σημειώνεται ότι έχει αρνηθεί ακόμη και το γεγονός ότι γνώριζε το υλικό που του έστελναν μέσω του διαδικτύου.
Σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη που φέρεται ότι ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
Ο 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή του βρέθηκε ιδιαίτερα σκληρό πορνογραφικό υλικό. Επίσης κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του ηλεκτρονικού του υπολογιστή.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων κατά συρροή και κατά συνήθεια. Ο 30χρονος -ηλεκτρονικός- παραπέμφθηκε να απολογηθεί στη Β’ Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο νεαρός ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού, στα ίχνη του οποίου βρίσκεται η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη έχουν συλληφθεί άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδος, μεταξύ αυτών κι ένας γιατρός από τη Βέροια.
Ο γιατρός, που συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή 6.000 ευρώ. Ο γιατρός συνελήφθη γιατί “κατέβαζε” το υλικό από υπολογιστή του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος βρίσκεται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε 20 πόλεις της Ελλάδας.
Στο μεταξύ για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Ιντερνετ συνελήφθη από ομάδα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 46χρονος στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ο συλληφθείς ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τετάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου