ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεία σε 12 δημοτικά σχολεία

βραβεία-σε-12-δημοτικά-σχολεία-531644

Τα 260.000 καπάκια που συγκέντρωσαν κινητοποιώντας ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου να προμηθευτούν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο δώρισαν σε άτομο της περιοχής με κινητικά προβλήματα που το είχε ανάγκη, ανέβασαν τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς – Άλλης Μεριάς, στο βάθρο των βραβευθέντων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για καλές πράξεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Χθες, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα, επ’ ευκαιρία της γιορτής για τα Χριστούγεννα, βράβευσε τους μαθητές και τα σχολεία που ξεχώρισαν για τις καλές πράξεις που έκαναν στη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους 2012 – 2013.

Μαθητές από δώδεκα σχολεία του Βόλου, ξεχώρισαν για τις καλές τους πράξεις και έγιναν παραδείγματα προς μίμηση για τους συμμαθητές τους.

Ανάμεσά τους το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Αγριάς, που διοργάνωσε βιωματικές δράσεις και παραστασιακά δρώμενα, σε συνεργασία και με άλλα σχολεία (με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου) στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξης των μαθητών του.

Βραβεύτηκε επίσης το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, για την κοινωνική του προσφορά. Ύστερα από πρόταση γονέα, οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα κατάλληλα για το πρωινό γεύμα των μαθητών του Ορφανοτροφείου Βόλου και τα παρέδωσαν σε εκπροσώπους διαιτολόγων- διατροφολόγων της Μαγνησίας.

Ξεχωριστή διάκριση και για το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Οι μαθητές της ε’ τάξης, που αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες για να φθάσουν στο σχολείο τους, πρότειναν στη δασκάλα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, Πηλείδου Όλγα, να ασχοληθούν με τον ποδηλατόδρομο, που εφάπτεται του σχολικού τους συγκροτήματος στην οδό Μεταμορφώσεως. Έτσι ερεύνησαν τον ποδηλατόδρομο, φωτογράφισαν τα εμπόδια, δημοσίευσαν την εργασία τους και ανέδειξαν το θέμα στον τοπικό Τύπο, επισκέφτηκαν τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών θεμάτων και του ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους.

Βραβεία έλαβαν ακόμη το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οι μαθητές των 4ου, 8ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων για τη συμμετοχή τους σε μουσικές εκδηλώσεις προς τιμή μεγάλων Ελλήνων συνθετών, το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων για τη διάκριση των μαθητών πέραν των μαθημάτων και σε εικαστικές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Ενα βιβλίο με τίτλο: «Η περιπέτεια της έμπνευσης», έφερε επί σκηνής και τους μαθητές του 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας. Η μαθήτρια της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολειου Αρτέμιδος Άνω Λεχωνίων, Ανδρεάννα Αθηνά Μπουτζιώνα, διακρίθηκε επίσης για το 1ο βραβείο που απέσπασε στο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.

Τέλος, τιμητική διάκριση έλαβε το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, για το πρώτο βραβείο που απέσπασε η ΣΤ’ τάξη στο διαγωνισμό του ΟΙΚΑΔΕ και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με τίτλο: «Νερό, είσαι θησαυρός!» και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας για τη μαθήτρια της γ’ τάξης, Αμαλία – Αγγέλα Γκάγκα, που έλαβε μέρος στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατακτώντας την πρώτη θέση στο ομαδικό Oriental Juvenielle και τη δεύτερη θέση στο σύγχρονο ομαδικό Juvenielle.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου