ΤΟΠΙΚΑ

Το μέλλον του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου… δήλωσε παρών

το-μέλλον-του-μαγνησιώτικου-ποδοσφαί-851206

Με την Αγία Παρασκευή πρωταθλήτρια Τζούνιορς και τους Νέους Αθλητές Νίκης πρωταθλητές Προπαίδων ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το φετινό πρωτάθλημα Ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ. Τα πρωταθλήματα ακαδημιών διοργάνωσαν με επιτυχία η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλίας (Βόλου), ενώ οι προχθεσινοί τελικοί τέθηκαν και υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας έδειχνε ενθουσιασμένος την Κυριακή τόσο από το θέαμα που προσέφεραν οι μικροί αθλητές, οι οποίοι τόνισε πως είναι το αύριο του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου, όσο και από την παρουσία του κόσμου. Ο κ. Μπατζιάκας για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η Ε.Π.Σ.Θ. δίνει μεγάλη σημασία στις υποδομές, ενώ υπογράμμισε πως φέτος η επιτυχία των πρωταθλημάτων ακαδημιών Τζούνιορ και Προπαίδων φάνηκε και από τις μικτές ομάδες, αφού τόσο οι Τζούνιορ, όσο και οι Προπαίδες ήταν πρωταθλητές Θεσσαλίας.
Αυτό που καταφέραμε φέτος, να έχουμε δηλαδή επιτυχία και συμμετοχή, πρέπει να έχει συνέχεια, αφού το μέλλον του ποδοσφαίρου μας είναι εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος των προπονητών Νίκος Τσεκούρας, που ήταν και αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση του πρωταθλήματος.Τόσο η Ε.Π.Σ.Θ., όσο και ο Σ.Π.Π.Θ. ευχαρίστησαν τον Α.Ο.Ν.Α.Μ. και την πρόεδρό του Εφη Καρανικόλα, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των τελικών.
Στον τελικό των Τζούνιορ που αφορά αθλητές γεννηθέντες τα έτη 1996-1997, τον τίτλο κατέκτησε η Αγ. Παρασκευή, κερδίζοντας 3-2 την Ακαδημία Αισωνίας. Ο MVP Φάνης Μαλακασιώτης, συνεχίζοντας μια μεγάλη παράδοση του ονόματος στην ποδοσφαιρική Μαγνησία, πέτυχε δυο γκολ, ενώ σκόρερ ήταν και ο Κοτσέλος (για την Αισωνία τα γκολ οι Κουτρελάκος και Στρούγγης).
Στο μικρό τελικό είχαμε Ερμής-Μαγνησιακός 1-0 με σκόρερ τον Γάτσιο.
Στο πρωτάθλημα Τζούνιορ συμμετείχαν συνολικά 14 ομάδες, που ήταν: 1. Αγία Παρασκευή, 2. Ακαδημία Αισωνίας, 3. Ερμής, 4. Μαγνησιακός, 5. Νέοι Αθλητές Νίκης, 6. Ρήγας Φεραίος, 7. ΑΣΚ Ολυμπιακός, 8. Θεσσαλικός, 9.ΑΠΟΒ, 10. Πύρασος, 11. Άνω Λεχώνια, 12. Άρης Μελισσατίκων, 13. Σαρακηνός και 14. Πανιώνιος.
Στους Προπαίδες (αθλητές γεννηθέντες τα έτη 1994-1995) στον τελικό οι Νέοι Αθλητές Νίκης με σκόρερ τον Α. Αργύρη κέρδισαν 2-0 την Ακαδημία Αισωνίας, ενώ για τις θέσεις 3-4 η Αγ. Παρασκευή κέρδισε με γκολ του Χαλάτση 1-0 την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία έλαβαν μέρος 15 ομάδες και πιο συγκεκριμένα οι Νέοι Αθλητές Νίκης, η Ακαδημία Αισωνίας, η Αγία Παρασκευή, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, ο Μαγνησιακός, ο Γ.Σ.Α,, ο ΑΣΚ Ολυμπιακός, ο Ρήγας Φεραίος, η Αθλητική Ένωση 2002, ο Σαρακηνός, η Δήμητρα Ευξεινούπολης, ο Άρης Μελισσατίκων, ο Θησέας, ο Ερμής και ο Κένταυρος Αργαλαστής.
Στα ημίχρονα των μεγάλων τελικών το Volos Dance Club παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την επιμέλεια της υπεύθυνης της εν λόγω Σχολής Χορού, κα Μαρίας Γεωργίου.
Σημαντική συμβολή στο πρωτάθλημα ακαδημιών υπήρξε και από τον Σ.Δ.Π.Θ., ενώ προχθές έγιναν και βραβεύσεις με κύπελλα στους φιναλίστ και δόθηκαν μετάλλια. Επίσης τιμήθηκαν οι πρώτοι σκόρερ Αλέξανδρος Σιώμος της Αγ. Παρασκευής και ο Άγγελος Αργύρης των Νέων Αθλητών Νίκης, αλλά και οι πολυτιμότεροι παίκτες που αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία των προπονητών και είναι οι εξής:
Τζούνιορ: Θεοφάνης Μαλακασιώτης (Αγία Παρασκευή), Στέφανος Στρούγγης (Ακαδημία Αισωνίας), Απόστολος Ματθαιόπουλος (Μαγνησιακός) και Χρήστος Πασχούδης (Ερμής).
Προπαίδες: Αλέξανδρος Ζέρης (Νέοι Αθλητές Νίκης), Θανάσης Αραμπατζής (Ακαδημία Αισωνίας), Σπύρος Αναστασίου (Αγία Παρασκευή) και Γιώργος Δημόπουλος (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου).
Στη λίστα με τους βραβευθέντες ήταν και οι προπονητές Κώστας Μπράτσος, Αριστείδης Γιαννούτσος, οι Απόστολος Τσιντζιλιώνης, Χρήστος Τρίγγας και Αντώνης Περδίου για τις υπηρεσίες τους ως διαιτητές και οι Ακαδημίες του Κένταυρου Αργαλαστής (Προπαίδες) και του Πανιώνιου Νέας Ιωνίας (Τζούνιορ) για το ήθος, ενώ αναμνηστική πλακέτα δόθηκε στη Δήμητρα Ευξεινούπολης για την φιλοξενία της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου