Δωρεάν περίθαλψη ζητούν οι συνταξιούχοι

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-19, 13:35:29
Δωρεάν περίθαλψη ζητούν οι συνταξιούχοι

Πoρεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χθες οι συνταξιούχοι όπου κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους μετά τη συγκέντρωση που είχαν στο ΕΚΒ.

Οι σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Ν. Μαγνησίας και ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας «Αγ. Νικόλαος» στο κοινό ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Παλεύουμε και διεκδικούμε καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για εμάς και τα παιδιά μας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια, κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργιά τους. Επίσης πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις (σχέσεις εργασίας, χρόνος εργασίας, αριθμός ενσήμων), κατάργηση όλων των πληρωμών -άμεσων ή έμμεσων- και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη και κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και σε όλα τα είδη που σχετίζονται με ιατρικές εργαστηριακές, φαρμακευτικές και προνομιακές παροχές.

Ζητούν εξάλλου καθιέρωση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειες τους και να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=