ΤΟΠΙΚΑ

Τ. Σταυρίδης: «Δεν μπορώ να αντέξω τον Ερασιτέχνη μόνος μου»

τ-σταυρίδης-δεν-μπορώ-να-αντέξω-τον-ε-851206

Οταν υπάρχει ένα πρόβλημα, η κάθε πλευρά το βλέπει πάντοτε από την δική της σκοπιά. Ο καθένας μπορεί να έχει δίκαιο και η λύση είναι κάπου στην μέση. Κάτι τέτοιο φαίνεται πώς συμβαίνει και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, με το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στο τμήμα του μπάσκετ. Την ώρα που οι παίκτες δηλώνουν ότι θα κάνουν υπομονή μέχρι σήμερα, και ο προπονητής Γιάννης Καρακατσούνης ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα φύγει κανείς», ο πρόεδρος Τάκης Σταυρίδης παίρνει δημόσια θέση επί του θέματος και βγάζει στην επιφάνεια την «αδυναμία» των φορέων του Βόλου να στηρίξουν την προσπάθεια ενός ιστορικού συλλόγου, που το ποδοσφαιρικό του τμήμα χτυπά άνοδο στην Γ Εθνική και αυτό του μπάσκετ προσπαθεί να σταθεί με αξιώσεις στην Β.
Ο Τάκης Σταυρίδης ξεσπά: «Δεν μπορώ να αντέξω έναν Ερασιτέχνη μόνος μου. Είμαι σε απόγνωση. Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Είμαι στο πέλαγος και κολυμπάω μόνος μου. Χρειάζομαι βοήθεια για να μην πνιγώ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ομάδας και στην συνέχεια μιλά για την απαιτούμενη στήριξη που δεν υπάρχει από τους φορείς: «Ο Δήμος μας είχε υποσχεθεί κάποια χρήματα. Δεν μας τα έχει δώσει όμως. Είναι 65.000 ευρώ που έχουν υποσχεθεί για την λειτουργία όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Το ποδόσφαιρο ανεβαίνει κατηγορία, το χάντμπολ είναι το ίδιο κοντά στο να το πετύχει. Υπάρχει το μπάσκετ, η άρση βαρών. Πώς να τα αντέξω μόνος μου όλα αυτά; Δεν ζητάω να πληρώσουν μισθούς και συμβόλαια. Ζητάω αυτά που δίνουν οι φορείς σε όλη την Ελλάδα. Για παράδειγμα, το Αίγιο ήρθε με πούλμαν του Δήμου για το προηγούμενο ματς. Εγώ για τις εκτός έδρας αποστολές πληρώνω κάθε φορά 2.000 ευρώ. Αλλά ας μην πάμε μακριά. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας στην Λάρισα πώς δουλεύει το σύστημα και τι έχουν καταφέρει».
Αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει στο τμήμα του μπάσκετ δήλωσε: «Αν κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να δεχτούν την μείωση, δεν μπορώ να τους κρατήσω. Αν δεχόταν την μείωση θα μπορούσα να τους βολέψω όπως έκανα και με τους άλλους έξι και πραγματικά έχω την διάθεση να το κάνω. Τα χρήματα που δίνω στο μπάσκετ είναι τα διπλάσια απ’ αυτά που δίνω στους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και θα βγουν κατηγορία. Ξεκινήσαμε με όνειρα για άνοδο στην Α2 βάσει του μπάτζετ. Ετσι τουλάχιστον πίστευα με αυτά που μου έλεγαν για τους παίκτες που έφεραν και είχαν υψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Τους άκουσα, έκανα ότι μπορούσα για να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά κινδυνέψαμε να πέσουμε κι αν δεν υπήρχε η απόσυρση δυο ομάδων από το πρωτάθλημα θα κινδυνεύαμε ακόμα. Δεν θέλουμε να φύγει κανείς, αλλά αν δεν βρεθεί λύση και δεν συμφωνήσουν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Είναι πάνω από τις δυνατότητες μου. Ολοι νομίζουν ότι εγώ είμαι μεγιστάνας που μπορώ συνεχώς να δίνω, χωρίς να έχω βοήθεια από πουθενά. Δεν είναι όμως έτσι. Ζητάω μόνο τα βασικά και τα άλλα θα τα παλέψω».

Η στάση των παικτών
Πέντε παίκτες δεν έχουν συμφωνήσει μέχρι σήμερα. Αυτοί είναι οι Μαντζιώρης, Ορνιθόπουλος, Κυριακίδης, Καλιμανάς και Χατζηνικολάου. Οι καλαθοσφαιριστές περιμένουν εκ νέου συνάντηση με την διοίκηση προκειμένου να τους προτείνει κάτι καλύτερο από την μείωση του 50%. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, άφησαν απλά αυτές τις μέρες να εκτονωθεί η κρίση και η ένταση και προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή. Από την πλευρά τους οι παίκτες έχουν δώσει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι σήμερα, που αναμένεται να πάρουν κάποια έναντι. Ευτυχώς που μεσολαβεί το προγραμματισμένο ρεπό από το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει η πίεση από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σε άλλη περίπτωση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Το μόνο θετικό είναι ότι ο Γιάννης Καρακατσούνης δουλεύει με όλους τους παίκτες στις προπονήσεις, κάτι που θέλει να πιστεύει και ελπίζει να γίνει και από την ερχόμενη Τρίτη, μετά δηλαδή το τριήμερο ρεπό που θα δώσει στους καλαθοσφαιριστές. Η απόφαση των παικτών θα εξαρτηθεί από την στάση που θα τηρήσει διοίκηση και δεν αποκλείεται νέα αποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριακίδης είναι πιο κοντά σε συμφωνία, όπως και ο Ορνιθόπουλος, ενώ σύμφωνα με τον Ερασιτέχνη, οι Χατζηνικολάου και Καλιμανάς εμφανίζονται ανένδοτοι και δεν δέχονται καν να συζητήσουν για πιθανή μείωση.
Ο Καρακατσούνης πάντως είναι κατηγορηματικός: «Δεν φεύγει κανείς. Η ομάδα τους χρειάζεται όλους. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση».

Πρόβλημα στο γόνατο ο Νάνης
Δεν πρόλαβε να συνέλθει από το διάστρεμμα που υπέστη στην αναμέτρηση με το Αίγιο και ξανατραυματίστηκε ο Παναγιώτης Νάνης. Ο Βολιώτης σμολ φόργουορντ αντιμετωπίζει αυτή τη φορά πρόβλημα στο γόνατο και δεν μπορεί να προπονηθεί. Κάνει την ανάλογη θεραπεία και το τεχνικό τιμ αισιοδοξεί να τον έχει στην διάθεση της για το επόμενο παιχνίδι στις 25 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου