ΤΟΠΙΚΑ

Ενώπιος ενωπίω στο δημοτικό συμβούλιο

ενώπιος-ενωπίω-στο-δημοτικό-συμβούλι-532939

Η μητέρα των μαχών… θα δοθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, μεταξύ του 2ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου για το ζήτημα της αμοιβαίας μεταστέγασης. Η σχολική «οικογένεια» του 2ου Γυμνασίου Βόλου, περιμένει την τελική… υπογραφή προκειμένου «να επιστρέψει στη φυσική του έδρα», την ίδια ώρα που το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, θα επιχειρήσει έστω και την ύστατη στιγμή να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Γονείς, καθηγητές και μαθητές των δύο σχολικών μονάδων, θα εκθέσουν τα επιχειρήματά τους που τους φέρνουν σε αντίπαλα «στρατόπεδα».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, γονείς, καθηγητές και μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών». Δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν προς το Δημαρχείο Βόλου με πορεία περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης για να κάνουν ευρέως γνωστά τα αιτήματά τους.

Εχουν βέβαια δύσκολο έργο. Απέναντί τους, η εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, μια ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και μια αντίστοιχα ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Όλοι τάσσονται υπέρ της μεταστέγασης του 8ου Λυκείου, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν συγχώνευση των δύο συστεγαζόμενων γυμνασίων (2ου και 8ου), ιδίως μετά την αποδυνάμωση του πρώτου, εξαιτίας της χωροταξικής κατανομής των μαθητών.

Το 8ο Λύκειο αντιδρά σθεναρά στην «εκδίωξή» του από το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου. Θέτουν ζήτημα επάρκειας αιθουσών και εγκαταστάσεων στο σχολικό συγκρότημα της Ν. Δημητριάδος, όπου καλούνται να «μετακομίσουν», αλλά και προσβασιμότητας του σχολείου.

«Η μετάταξη του 8ου Λυκείου ενώ θα αποσυμφορήσει το 5ο Γυμνάσιο, με την ταυτόχρονη μεταστέγαση του 2ου Γυμνασίου στη θέση του 8ου Λυκείου, σε σύντομο διάστημα θα δημιουργήσει αδιαχώρητο στο 2ο Λύκειο, το οποίο μόνο του, θα εξυπηρετεί για όλα τα επόμενα χρόνια ένα τμήμα της πόλης 20.000 κατοίκων, που θα πιέσουν προς τα πάνω τα όρια πληρότητάς του. Αντίστοιχα, το 8ο Λύκειο στη μεταστέγασή του δεν θα προσελκύσει επαρκή αριθμό μαθητών για την οριακή έστω λειτουργία του, με αποτέλεσμα το πρόβλημα επιβίωσης ενός σχολείου να μη λύνεται, απλώς να μετατίθεται», αναφέρουν γονείς.

Το «παρών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να δώσουν και εκπρόσωποι του 2ου Γυμνασίου Βόλου, που περιμένουν απλώς την επικύρωση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, πριν ανάψει πράσινο φως για την επιστροφή του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά στο συγκρότημα του Αναύρου, μαζί με το 2ο ΓΕΛ Βόλου.

Γονείς, καθηγητές και μαθητές, νιώθουν δικαιωμένοι από τις μέχρι στιγμής θετικές εισηγήσεις επί του αιτήματός τους για τη μεταστέγασή τους στο συγκρότημα του Αναύρου. Μιλούν για συρρίκνωση του αριθμού των μαθητών του σχολείου τους που βρίσκεται «εκτός έδρας» σε σχέση με την περιοχή απ’ όπου αντλεί το μαθητικό του δυναμικό και για κίνδυνο συγχώνευσής του με το 8ο Γυμνάσιο, σε περίπτωση που παραμείνει έστω και μία ακόμη σχολική χρονιά στο συγκρότημα της Ν. Δημητριάδος. Ήδη φέτος, τα τμήματα στην α’ και β’ τάξη του σχολείου μειώθηκαν από τρία σε δύο, εξαιτίας του μικρού αριθμού των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου