ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για το ΚΕΚΑΝΑΜ

ικανοποίηση-για-το-κεκαναμ-851206

Σε αντίθεση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας (ΑΝΕΜ), ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΕΚΑΝΑΜ Α.Ε. χαρακτήρισε σαφή και διαυγή την εικόνα των δεδομένων, για σήμερα και με ορίζοντα δύο ετών, της Εταιρείας.
Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία η ΚΕΚΑΝΑΜ Α.Ε. ανταποκρίθηκε στην παροχή στοιχείων για τη λειτουργία της, όσο και για την πραγματική εικόνα του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της Εταιρείας και την οργάνωσή της. Δεδομένης, όμως, της ρευστότητας στο εξωτερικό περιβάλλον και στις διαδικασίες αξιολόγησης μίλησε για αβεβαιότητα και αρκετούς κινδύνους για το μέλλον.
Η τρέχουσα περίοδος είναι κρίσιμη, χαρακτηρίστηκε κρίσιμη από το νομάρχη, ο οποίος μίλησε για πληθώρα αλλαγών και εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές, τόσο για τη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας.
Το νέο Δ.Σ. –είπε- καλείται, σε συνεργασία με τα στελέχη, να προσδιορίσει το όραμα, τους στόχους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που οδηγούν σε επιτυχία.
«Η Εταιρεία πρέπει να αναπτύξει τους δεσμούς της με τους ΟΤΑ. Μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει τους ΟΤΑ στην εκπλήρωση του νέου ρόλου τους με αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνέχεια στη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την ποιότητα με την οποία λειτουργεί και την διοικητική της παράδοση. Η Εταιρεία πρέπει επίσης να συνεχίσει τη δράση της στους τομείς της κατάρτισης, της ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων και της διασφάλισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παράγοντας νέες πολιτικές προτάσεις. Λέξη κλειδί είναι η λέξη συνεργασία», επισήμανε ο κ. Παπατόλιας.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Πέτρος Μπλάνας μίλησε για συνέχεια και συνέπεια στο έργο που παράγει και στις υπηρεσίες που προσφέρει η Εταιρεία από το 1995.
Η προηγούμενη διοίκηση, είπε, βασίστηκε σε τρία στοιχεία: επιδίωξη βελτίωσης της διοικητικής λειτουργίας, βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και διεύρυνση των σχέσεων συνεργασία, ενώ παρουσίασε τους εξωγενείς παράγοντες που αντιμετωπίστηκαν και επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
Όπως είπε, παρά τις αντιξοότητες το ΚΕΚΑΝΑΜ παρήγαγε ένα πολύπλευρο και σημαντικό έργο και ήδη έχει εξασφαλίσει για το αμέσως επόμενο διάστημα προγράμματα ύψους 1.200.000 € ,ενώ έχει εισπρακτέο υπόλοιπο από εκτελεσθέντα προγράμματα 110.000 €.

Το νέο Δ.Σ.
Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν: Α. Καναβός, Γ. Παγωνόπουλος, Θαν. Σκρίμπας, Β. Ροϊδης, Φ. Χατζηδημητρίου, Σταυρούλα Καρυδάκη, Δημ. Χαλάς, Π. Σούρλας, Απ. Αρέθας, Αγγελική Γρίβα και Αντ. Καλλιπολίτης.
Η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη Τετάρτη. Ο νομάρχης έχει προτείνει τον Απ. Καναβό για τη θέση του προέδρου και τον Γ. Παγωνόπουλο για τη θέση του αντιπροέδρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου