Στα... σκαριά νέο ψηφοδέλτιο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-17, 14:50:08
Στα... σκαριά νέο ψηφοδέλτιο

Πρόσκληση για μία Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για το Δήμο Βόλου απευθύνουν δεκατέσσερις Βολιώτες που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως ο πρώην Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Δημ. Θεοδώρου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου, επί Δημάρχου Κυρ. Μήτρου Βασίλης Παπαδρόσος, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Σινέλης κ.α

Επιβεβαιώνουμε την κοινή μας βούληση να υπερβούμε τις κομματικές περιχαρακώσεις και εξαρτήσεις, δημιουργώντας μια νέα σύγχρονη, ανεξάρτητη και ενωτική κίνηση πολιτών στο Δήμο Βόλου, τονίζεται στην πρόσκληση που απευθύνουν οι «14» και προσθέτουν ότι βασική επιδίωξή τους είναι η συγκρότηση στον ενιαίο Δήμο Βόλου μιας αυθεντικά νέας παράταξης, η οποία θα διαφοροποιείται από τους ξεπερασμένους κομματικούς συσχετισμούς και τα «χρίσματα» του παρελθόντος, που έχουν πλέον χρεοκοπήσει στη συνείδηση των πολιτών και από το κυρίαρχο μέχρι σήμερα μοντέλο διαχείρισης του Δήμου, που έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μας ενώνει, καταλήγει η ανακοίνωση των «14», το καλό της πόλης μας και η κοινή μας πίστη στην ελπιδοφόρα προοπτική της τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης για να σημειώσουν, τέλος, ότι τις επόμενες μέρες θα δώσουν στη δημοσιότητα την Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης που θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες.

 

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης των «14» έχει ως εξής: «Οι υπογράφοντες, παρότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επιβεβαιώνουμε την κοινή μας βούληση να υπερβούμε τις κομματικές περιχαρακώσεις και εξαρτήσεις, δημιουργώντας μια νέα σύγχρονη, ανεξάρτητη και ενωτική κίνηση πολιτών στο Δήμο Βόλου. Μοναδικός στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής είναι η αποτελεσματική προάσπιση του τοπικού συμφέροντος μέσα από στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες που θα υπηρετούν το καλό του Δήμου μας και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης από τις άδικες και περιοριστικές πολιτικές του συγκεντρωτικού κράτους, μόνη διέξοδος για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών είναι η δημιουργία νέων και ενωτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Παρατάξεων που θα εκπροσωπούν το σύνολο των πολιτών και θα παίρνουν έμπρακτα τις αποστάσεις τους από τις καταστροφικές λογικές των «χρισμάτων» και των ατελέσφορων κομματικών «στηρίξεων». Παρατάξεων που θα καταθέτουν σαφείς και επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις για το αύριο της τοπικής ανάπτυξης, στις οποίες θα μπορούν να συγκλίνουν οι πολίτες ανεξάρτητα από τις κεντρικές πολιτικές τους επιλογές.

Βασική επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση στον ενιαίο Δήμο Βόλου μιας αυθεντικά νέας παράταξης, η οποία θα διαφοροποιείται α) από τους ξεπερασμένους κομματικούς συσχετισμούς και τα «χρίσματα» του παρελθόντος, που έχουν πλέον χρεοκοπήσει στη συνείδηση των πολιτών και β) από το κυρίαρχο μέχρι σήμερα μοντέλο διαχείρισης του Δήμου, που έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, με τις αναποτελεσματικές, συντηρητικές και ελάχιστα καινοτομικές μεθόδους διοίκησης του παρελθόντος.

Μας ενώνει το καλό της πόλης μας και η κοινή μας πίστη στην ελπιδοφόρα προοπτική της τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Μας ενώνει εξίσου η κοινή μας αντίθεση στις πρακτικές της στασιμότητας και της επικοινωνιακής διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων, που βυθίζουν την πόλη στο τέλμα και την καθιστούν όμηρο ή εύκολο θύμα ενός παραπαίοντος εχθρικού και συγκεντρωτικού κράτους.

Στις επόμενες μέρες, θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης της κίνησής μας, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους συλλογικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες, επιδιώκοντας έτσι την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στην επεξεργασία των θέσεων ενός Τοπικού Αναπτυξιακού και Κοινωνικού Προγράμματος που θα ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας».

Την πρόσκληση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόλου υπογράφουν οι παρακάτω: Αναστασίου Βιργινία, Εκπαιδευτικός, Βουγιούκας Μάνος, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Διοίκησης, Βούλγαρη Φαίη, Παιδαγωγός, Θεοδώρου Δημήτρης, Οικονομολόγος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΒ Α.Ε., Κουρεμένος Χρήστος, Πρόεδρος Υπαλλήλων Τουριστικών Λεωφορείων Θεσσαλίας, Μανιάτης Κων/νος, Υποστράτηγος Αεροπορίας Στρατού ε.α., Παπαϊωάννου Νίκος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Πολιτικός Μηχανικός - Ζωγράφος, Παπαδρόσος Βασίλης, Θεολόγος, πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου, Παπατόλιας Απόστολος, Συνταγματολόγος, πρώην Νομάρχης Μαγνησίας, Σινέλης Γιώργος, Δικηγόρος, Τζαλαβρέτα Ελένη, Δικηγόρος, α΄ επιλαχούσα βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Τρέσκας Ανδρέας, Δημοσιογράφος και Χαλαστάρας Βασίλης, Γ. Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=