ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το “16”

συλλαλητήριο-του-παμε-για-το-16-851206

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εξαπέλυσαν χθες στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην Πλατεία Ελευθερίας.
Φοιτητές, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου καταγγέλλοντας παράλληλα τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ότι αμφισβητούν το δικαίωμα στη μόρφωση και την σταθερή δουλειά.
“Επιβάλλεται, επισήμανε χαρακτηριστικά ο γνωστός συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Τάκης Τριανταφυλλάκος στην ομιλία του, να σταματήσουμε την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, να αντισταθούμε στην ψήφιση του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιου και να διεκδικήσουμε να αποσυρθούν οι νόμοι που ψηφίσθηκαν την προηγούμενη άνοιξη και που στόχο έχουν την πλήρη υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Απόστολος Ριζόπουλος, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δε σηματοδοτεί απλά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά την έναρξη δριμύτερης επίθεσης για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Θεωρούμε δημαγωγικούς μύθους τους ισχυρισμούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, ότι με την λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα ανακοπεί η φοιτητική μετανάστευση στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα βελτιωθεί η ποιότητα των δημοσίων Πανεπιστημίων μέσα από τον ανταγωνισμό και τους ενιαίους κανόνες λειτουργίας με τα ιδιωτικά.
Η ΔΑΣ- ΕΣΑΚ
Στο μεταξύ με επιστολή τους προς το Δ.Σ του ΕΚΒ τα μέλης της ΔΑΣ- ΕΣΑΚ στο ΕΚΒ κ.κ. Τ. Τριανταφυλλάκος, Γιώργος Ρούσσας, Βασίλης Λινάρδος και Βασίλης Βλαχάκης ζητά από το ΕΚΒ μετά την άρνηση της ΓΣΕΕ να προκηρύξει το ίδιο 24ωρη απεργία για το ζήτημα της παιδείας για την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου