ΤΟΠΙΚΑ

Οι αστικές συγκοινωνίες στο Βόλο

οι-αστικές-συγκοινωνίες-στο-βόλο-851206

Τεχνικό εργαστήριο με θέμα τη «Χρήση Αειφορικών Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη του Βόλου» διοργάνωσε προχθές η ΑΝΕΜ, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων στις αστικές συγκοινωνίες.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις προοπτικές βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών, έγινε καταγραφή των παραγόντων που δυσχεραίνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και αναφέρθηκαν προοπτικές επίλυσης του.
Συζητήθηκε το ζήτημα της διάδοσης της χρήσης ποδηλάτων, οι προοπτικές κατασκευής ενός δικτύου ποδηλατόδρομων, καθώς και η κατάσταση των πεζοδρομίων και των πεζόδρομων στο Βόλο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου στους τομείς των δημόσιων συγκοινωνιών, του αστικού σχεδιασμού, της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των μεταφορών με μη μηχανοκίνητα μέσα και οι πιθανοί τρόποι επίλυσης τους με βιώσιμο τρόπο για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Γερμανός εμπειρογνώμονας κ. Hans-Uve Schwedler, ειδικός σε θέματα χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και αειφορικής αστικής ανάπτυξης και σχεδιασμού, καθώς και οι κ.κ. Σκυργιάννης Χαράλαμπος – συγκοινωνιολόγος, Τουλουμάκος Γιώργος – συγκοινωνιολόγος, Σγουρής Βασίλειος – Πολιτικός Μηχανικός, Χωροτάκτης , περιφερειολόγος, Παπαθεοχάρης Ιωάννης – Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας
και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ψαριανός Δημήτρης – αντιπρόεδρος ΚΤΕΛ, Μισσοκέφαλος Ευθύμιος – Αρχιτέκτων Μηχανικός.
Από την πλευρά της ΑΝΕΜ συμμετείχαν ο κ. Παππάς Τάκης – Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΜ, ο κ. Μιχαλάκης Δημήτριος – Συντονιστής προγραμμάτων της ΑΝΕΜ, και η κ. Βούλγαρη Μαρία – υπεύθυνη προγράμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου