ΤΟΠΙΚΑ

Για «εμπόριο νεκρών» κάνουν λόγο τα γραφεία τελετών

για-εμπόριο-νεκρών-κάνουν-λόγο-τα-γρ-851206

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι νεκροτόμος του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναθέτει κηδείες σε συγκεκριμένο γραφείο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, «δυστυχώς για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα η διοίκηση του σωματείου μας γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για προσπάθεια ανάθεσης τελετής κηδείας σε συγκεκριμένο γραφείο από υπάλληλο (νεκροτόμο) του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Οι πάντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διοίκηση του σωματείου μας έχει θεσπίσει διαδικασίες διαφάνειας και σεβασμού των δύσκολων στιγμών που διέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις οι συγγενείς των θανόντων . Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε πισωγυρίσματα και επανάληψη του θλιβερού φαινομένου «εμπορίου νεκρών».
Οι συγγενείς των θανόντων προμηθεύονται πλέον υπεύθυνες δηλώσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες συνοδεύονται από πλήρη λίστα των μελών αλλά και των μη μελών του σωματείου μας και έτσι είναι οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι χωρίς καμία άλλη επιρροή να επιλέξουν το γραφείο της αρεσκείας τους.
Διάφοροι τρίτοι, και κυρίως όταν αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι των νοσοκομείων, στο μέλλον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε υποδείξεις ή και πιέσεις των συγγενών με στόχο το οικονομικό όφελος και τη συνδιαλλαγή. Γνωστοποιούμε ότι στην καταγγελία μας άμεσα αντέδρασε -και την ευχαριστούμε γι’ αυτό- η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, διατάσσοντας ένορκη διοικητική εξέταση.
Παράλληλα η διοίκηση του σωματείου μας καταθέτει μήνυση στην Εισαγγελία Λάρισας, ώστε αν ευσταθούν οι πράξεις που μας καταγγέλθηκαν, η συγκεκριμένη υπάλληλος να λογοδοτήσει γι’ αυτές ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τέλος γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε προσπάθεια επηρεασμού ή πίεσης των συγγενών των θανόντων για επιλογή συγκεκριμένων γραφείων τελετών θα μας βρει αντιμέτωπους και θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη μνήμη των θανόντων συμπολιτών, την ηρεμία του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και την δική μας επαγγελματική αξιοπρέπεια.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου