ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Οι άδειες οπλοφορίας
Το διπλό φονικό της Νέας Αγχιάλου έχει επισκιάσει κάθε άλλο τοπικό γεγονός. Ορισμένες όμως απόψεις επιστημόνων είναι πραγματικά εντυπωσιακές και αξιοσημείωτες. Ακούγαμε χθες στη μεσημβρινή ζώνη του δικτύου της ΕΡΑ τον ψυχίατρο κ. Σίμο Πατρασκάκη σχετικά με την παροχή βεβαιώσεων για τις άδειες οπλοφορίας. Μιλώντας στο Δημήτρη Μπάτσιο ο συμπολίτης ψυχίατρος έλεγε χαρακτηριστικά ότι έχει αποποιηθεί του δικαιώματός του να υπογράφει τέτοιες βεβαιώσεις, με το απλούστατο επιχείρημα ότι δεν μπορεί μέσα σε δέκα λεπτά να διαγνώσει – είναι επιστημονικά έωλο – αν ένας άνθρωπος έχει σώας τας φρένας ή τι κρύβει στον ψυχισμό του. Μάλιστα ο κ. Πατρασκάκης κάλεσε τους συναδέλφους του ψυχιάτρους να μην υπογράφουν τέτοιες βεβαιώσεις ως ένα μέτρο πίεσης προς την πολιτεία, η οποία θα πρέπει να θεσπίσει αυστηρές και επιστημονικά ολοκληρωμένες διαδικασίες για την παροχή άδειας οπλοφορίας. Άδικο έχει ο γιατρός;
Χ.Μ.

Ξενοδοχείο « Ο Κίνδυνος»
Τις δεκαετίες μετά τον πόλεμο το ξενοδοχείο «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» στην οδό Σόλωνος έσφυζε από κίνηση και πελατεία. Τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες όμως πραγματικά ρημάζει. Όχι δεν έγινε τόσο πιεστικό το τουριστικό ρεύμα στο Βόλο ώστε να απαιτείται η επιστράτευση και του συγκεκριμένου παροπλισμένου ξενοδοχείου. Κάποτε μπορεί ν’ αποτελούσε τόπο ξεκούρασης για τους ενοίκους του, όμως σήμερα αποτελεί επικίνδυνη παγίδα για τους περαστικούς. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στην φωτογραφία πολλές μαρκίζες αποκολλώνται και χθες το απόγευμα μάλιστα συμπολίτης κινδύνευσε αφού μία από αυτές προσγειώθηκε ακριβώς δίπλα του. Μας τηλεφώνησε εμφανώς σοκαρισμένος και ελαφρώς εξοργισμένος. Ας μεριμνήσουν οι ιδιοκτήτες ή η οποιαδήποτε αρμόδια αρχή.
Χ.Μ.

Η ιστορία διδάσκει
“Η ιστορία μας διδάσκει να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, στο πλαίσιο της προχθεσινής παρουσίασης του Λευκώματος για τον Βόλο στην Παλιά Ηλεκτρική. Ο κ. Βούλγαρης, προσέγγισε το θέμα από τη οπτική του Αρχιτέκτονα αλλά και του λάτρη της φωτογραφίας, τονίζοντας ότι “οι φωτογραφίες εποχής και οι σύγχρονες παραθέτουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τα σημάδια των αλλαγών, τις αλλοιώσεις και τις “μεταμορφώσεις” που προκαλούν ο χρόνος και τα γεγονότα, στα κτίρια”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Πολιτισμός και πολιτική…
“Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Πειραματικής”, δήλωσε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος Δημήτρης Πανταζής, στο πλαίσιο της προχθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Αντάμη, για να προσθέσει ότι “ο πολιτισμός είναι ανεξάρτητος από πολιτικές ή κομματικές θέσεις κι αντιπαραθέσεις”. Ο Δημήτρης Πανταζής κατέστησε σαφές ότι “το θέατρο, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι πολιτική πράξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί κομματική ή προσωπική κομματική πράξη”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Το εργοταξιακό
ρεύμα…
Είναι θετικό ότι το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο από τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του ασχολήθηκε με το “καρκίνωμα” το οποίο ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το οποίο αποτελεί ντροπή για την τοπική εξουσία, η οποία στο όνομα του περιώνυμου πολιτικού κόστους αρνήθηκε να πάρει κάποια μέτρα για να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε βάρος εκείνων των ιδιοκτητών που τόσα χρόνια συνεχίζουν να ηλεκτροφωτίζουν τις οικοδομές τους με εργοταξιακό ρεύμα, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πολεοδομικές τους αυθαιρεσίες.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου