ΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις σάς περιμένουν, κ. Πρίντζο…

οι-θέσεις-σάς-περιμένουν-κ-πρίντζο-851206

Προβάλλοντας ως άλλοθι την αδυναμία λειτουργίας των Νομαρχιακών Επιτροπών, εξαιτίας της μη συμμετοχής εκλεγμένων της δικής του παράταξης –η εκλογή μελών στις Ν.Ε, συνοδεύτηκε,ως γνωστόν, από την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας- ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επανέφερε το θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας.
Με αφορμή τρία θέματα ημερήσιας διάταξης, που δεν συζητήθηκαν πριν το νομαρχιακό από τις αρμόδιες Νομαρχιακές Επιτροπές, μίλησε για εμφανή πλέον δυσλειτουργία των επιτροπών, μετά την απόφαση της παράταξής του να μη μετέχει, θεωρώντας ότι έτυχε άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τις δύο μικρότερες μειοψηφίες.
«Είναι τεράστιο λάθος σας. Φαίνεται ήδη ότι άρχισαν τα προβλήματα», απευθύνθηκε στο νομάρχη και απέδωσε τη δυσλειτουργία στη λογική, όπως είπε, στην αδυναμία των τεσσάρων νομαρχιακών συμβούλων των άλλων δύο παρατάξεων (Σ. Κοκκίνη και Απ. Νάνου) να προλάβουν όλες τις συνεδριάσεις, από τη στιγμή που ο καθένας συμμετέχει σε τρεις επιτροπές.
«Κατάντησε αστείο από τη μείζονα αντιπολίτευση», αντέδρασε ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Απ. Νάνος και διευκρίνισε ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν ούτε πρόβλημα ούτε κουράζονται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.
Είναι πρόβλημα της παράταξής του τι θα κάνει, πρόσθεσε ο κ. Νάνος, λέγοντας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας πάρουν τώρα μέρος για να σταματήσει αυτή η ιστορία».
Εκλαμβάνοντας ως «έκρηξη» την τοποθέτηση του κ. Νάνου, ο κ. Πρίντζος επανερχόμενος στο θέμα συμπλήρωσε ότι η παράταξή του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις άλλες μειοψηφίες και εμφανίστηκε με απορία για την ενόχληση του κ. Νάνου.
Το πρόβλημα, διευκρίνισε, υπάρχει μεταξύ της νέας νομαρχιακής αρχής και της δικής του παράταξης και κάλεσε την πλειοψηφία να καταλάβει ότι οι Νομαρχιακές Επιτροπές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, χωρίς τη συμμετοχή της μείζονος μειοψηφίας.

«Τελευταία λέξη»
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας μίλησε για θεμελιώδη αντίφαση από την πλευρά της παράταξης του κ. Μήτρου , όταν ασκείται, όπως είπε, κριτική για τη μη σωστή λειτουργία των επιτροπών και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ότι υπάρχει συμβολή της παράταξής του στη μη αρμονική λειτουργία των Νομαρχιακών Επιτροπών.
Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ίδιον πταίσμα, ανέφερε ο Νομάρχης καταλήγοντας με τη φράση “Διορθώστε την απόφασή σας. Οι θέσεις σας περιμένουν κύριε Πρίντζο. Μην καθυστερείτε”
Ο κ. Πρίντζος ωστόσο επέμεινε, λέγοντας ότι η παράταξή του δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση, αλλά τη συμμετοχή όλων των συμβούλων της στις επιτροπές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου