ΤΟΠΙΚΑ

Δάνειο 800.000 παίρνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας

δάνειο-800-000-παίρνει-ο-δήμος-νέας-ιωνίας-851206

Στη δανειοδότηση προσφεύγει η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας προκειμένου, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης , να αντιμετωπίσει το οικονομικό άνοιγμα στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Το ύψος του δανείου θα κυμανθεί περίπου στα 800.000 ευρώ -ποσό στο οποίο προσδιορίζεται συνολικά το άνοιγμα στις δημοτικές επιχειρήσεις Ιδιωτικού Δικαίου- με τις οφειλές στον Πολιτιστικό να ανέρχονται στα 460.000 ευρώ, στον Αθλητικού στις 105.000 ευρώ, στη ΔΕΜΚΑ στις 223.000 ευρώ και στο ΔΟΚΠΥ στις 10.000 ευρώ, ποσό που ωστόσο, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, θα διευρυνθεί αρκετά, εάν υπάρξει συρρίκνωση των προνοιακών επιδομάτων, καθώς οι λειτουργικές δαπάνες του οργανισμού μέχρι τέλος του 2007 ανέρχονται στα 505.000 ευρώ.
Με το δάνειο, όπως επισημάνθηκε, θα εξοφληθούν οι οφειλές των Νομικών Προσώπων, αλλά και θα εξασφαλιστεί ασφαλιστική ενημερότητα που δεν υπάρχει σε κάποιους οργανισμούς για να μπορέσουν να κινηθούν οικονομικά.
Για το δάνειο, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, θα ενημερωθούν άμεσα οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ώστε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί η απόφαση.
Αρχιτεκτονικές
μελέτες
και ΟΣΕ
Ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε χθες ότι με τη διαδικασία της αρχιτεκτονικής μελέτης δρομολογείται η αισθητική αναβάθμιση του Πολιτιστικού Άλσους “Ανδρέας Βαλαχής” αλλά και το Άλσος στη δυτική πλευρά της Νέας Ιωνίας, στις πρώην αποθήκες της ΚΥΔΕΠ.
Η αισθητική αναβάθμιση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαμόρφωση των χώρων, νέες φυτεύσεις, προστασία και φύλαξη αλλά και αυτοματοποίηση της ύδρευσης των δύο μεγάλων πάρκων. Για την ύδρευση μάλιστα ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Δήμο Βόλου, μέσω της ΔΕΥΑΜΒ, που θα αναλάβει το έργο.
Ο κ. Μαβίδης εξάλλου, μετά από συνάντηση που είχε με το σύλλογο σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο απομάκρυνσης του σιδηροδρομικού σταθμού από την πόλη και επανέλαβε ότι η άποψη της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει η υπογείωση των γραμμών για να αντιμετωπιστεί η”διχοτόμηση” των δύο πόλεων.
Επεσήμανε ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι ανακοινώσεις του ΟΣΕ για κατάργηση του S στην περιοχή του Νέου Δέλτα που τέμνει την πόλη και επίσης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει το δίκαιο αίτημα για ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου, Λάρισας και Καλαμπάκας, την ενίσχυση του τοπικού ΟΣΕ με νέες προσλήψεις, την ενεργοποίηση του φορέα διαχείρισης για το τρενάκι του Πηλίου κ.λ.π.
Τέλος ο κ. Μαβίδης έκανε γνωστό ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί η ανακαίνιση του πρώην κινηματογράφου Νίκη αλλά και το θέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου