ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία στον ΟΤΕ για το ξεπούλημα

απεργία-στον-οτε-για-το-ξεπούλημα-851206

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ το κλείσιμο της συμφωνίας με την D. TELEKOM. Απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ σήμερα παραλύει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και στο Βόλο.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ χαρακτήρισε την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής που επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της DT, ως «πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καμιά συμφωνία δεν έχει προοπτική χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση.
Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων των σωματείων της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΤΔΕΠΑΣΕ ΟΤΕ και ΤΔΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ στο Βόλο σε κοινή ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση- προειδοποίηση προς τους βουλευτές να μην “επικυρώσουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ κατεβάζουν ρολά με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, ενώ το ΕΚΒ σε ανακοίνωσή του επίσης εκφράζει τη συμπαράστασή, του ζητώντας να ακυρωθούν οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις τόσο στον ΟΤΕ, όσο και στα λιμάνια της χώρας, στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ και την Ολυμπιακή και να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας των επιχειρήσεων αυτών, που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.
Οι εξελίξεις στο θέμα του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom πυροδοτούν νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης των συνδικάτων με την κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θεωρούν εθνικά επιζήμια τη συμφωνία εξαγοράς του ΟΤΕ και την απώλεια ελέγχου της διοίκησής του από το ελληνικό δημόσιο και απαιτούν την ακύρωση της πολιτικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας, που πλήττει τον κοινωφελή χαρακτήρα των ΔΕΚΟ, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτη τιμολογιακή πολιτική και ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.
“Η αρνητική ψήφος σας -αναφέρουν τα σωματεία του ΟΤΕ στο Βόλο, προς τους βουλευτές- θα δηλώνει την υποστήριξή σας στα πιστεύω των 60.000 εργαζομένων και συνταξιούχων του Οργανισμού αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών ότι ο ΟΤΕ, κάτω από δημόσιο έλεγχο, μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί την πιο σταθερή μας σχέση”.
Την επιστολή – ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος της ΤΔΕ ΠΕΤ -ΟΤΕ κ. Ελένη Θεοδωροπούλου, ο πρόεδρος ΤΔΕ ΠΑΣΕ- ΟΤΕ κ. Χρ. Τσιλοχρήστος και ο πρόεδρος ΤΔΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Κώστας Καλτσάς.

Απεργιακό
μπαράζ
Εκτός από τον ΟΤΕ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, ενώ 3ώρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει το προσωπικό σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και στο δημόσιο από τις 11 και μέχρι τέλος του ωραρίου.
Κλειστές επίσης θα παραμείνουν σήμερα με απόφαση της ΟΤΟΕ, οι: Εθνική, Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank, Probank, FBB, HSBC, ΒΝΡ Paribas, Citibank, Ελληνική, American Express και Κύπρου.
Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η διασφάλιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων δημόσιου συμφέροντος.
«Η εκποίηση αυτών των επιχειρήσεων, σημειώνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην αύξηση των τιμολογίων, στην εγκατάλειψη της κοινωνικής πολιτικής, στις απολύσεις των εργαζομένων, ενώ θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των κερδοσκόπων, οι οποίοι θα αναλάβουν μονοπωλιακά πλέον την προσφορά αυτών των βασικών κοινωνικών προϊόντων και υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος».
Η ΑΔΕΔΥ εξάλλου διεκδικεί “προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών, που μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε πολιτικές μείωσης του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων.
Απαιτεί κατάργηση των «αντιασφαλιστικών νόμων Πετραλιά, Σιούφα και Ρέππα, επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, με 1.300 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό και σχέσεις 1:3 και 1:2 για την αναβάθμιση μισθών και συντάξεων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου