ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πρώτοι διδάξαντες…
«Επιδιώκουμε πάνω από την κάλπη να βρίσκεται εκπρόσωπός μας που θα μονογράφει τους φακέλους. Αν αυτό δε γίνει, ο εκπρόσωπός μας πρέπει να αναλάβει το σφράγισμα των φακέλων. Επίσης εφόσον είναι εφικτό και δε γίνεται αντιληπτό από άλλες παρατάξεις, καλό είναι να αποφεύγουμε «διακριτικά» τη μονογραφή φακέλων που σίγουρα περιέχουν ψηφοδέλτια άλλων, ώστε αν είναι δυνατόν, να ακυρωθούν στην καταμέτρηση».
Όχι δεν είναι κάποια οδηγία του Μίχα για κατευθυνόμενη σταυροδοσία προς το Φώτη για τις εκλογές της Κυριακής για τη Ν.Έ Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αλλά οργανωτική οδηγία που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το εκλογικό «ευαγγέλιο» της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ. στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ / ΝΔΦΚ!!!
Α.Τ.

Εχει ξαναέλθει;
Το πλοίο Mithat Vardal που ήλθε στις 28 Φεβρουαρίου στο Βόλο με το τοξικό ηλιέλαιο, πόσες φορές ακόμη άραγε έχει φέρει ηλιέλαιο στην Ελλάδα από την Ουκρανία;
Α.Τ.

Από πέρυσι…
Η βιομηχανία του Βόλου που θα έκανε το «ραφινάρισμα» στο ηλιέλαιο, είναι αλήθεια ότι έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας, το οποίο από πέρυσι έχει ειδοποιηθεί από τη αρμόδια υπηρεσία της ΝΑΜ ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας;
Α.Τ.

Εναλλακτικά
σενάρια…
Μαθαίνουμε ότι ένα από τα πολλά εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται για την
«Αργώ, αν οι γείτονές μας οι Τούρκοι δεν ανάψουν το «πράσινο φως» για το ταξίδι, είναι να γίνει η διαδρομή προς τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας. Τη Magna Grecia. Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση θα φωνάξουν και τον Απόστολο Βαβύλη ως πλέον ειδικό, δεν ξέρω…
Α.Τ.

Χωρίς περιθώριο
Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επί Νομαρχίας Πάνου Σκοτινιώτη δεν άφησε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας στο προχθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο, παρ’ ότι οι επικρίσεις των στελεχών της παράταξης του κ. Πρίντζου ήταν ιδιαίτερα έντονες και με απαράδεκτους υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση που αφορά στη μελέτη της παράκαμψης της Άλλης Μεριάς.
Σε δήλωσή του ο κ. Παπατόλιας είπε πως «η παράταξη του κ. Πρίντζου δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό ανάστημα να αμφισβητήσει τα πεπραγμένα της θητείας Σκοτινιώτη, ούτε να αφήνει να πλανώνται σκιές σε βάρος στελεχών της τότε Νομαρχίας».
Β.Σ.

Ερώτημα
Εύλογο όμως είναι και το ερώτημα, έλεγαν χθες στη Νομαρχία: τέσσερα χρόνια ήταν στη διαχείριση της ΝΑΜ, τι πράξανε αλήθεια; Τώρα που είναι εκτός εξουσίας ανακάλυψαν ότι υπήρχαν προβλήματα με τη διαχείριση των προκατόχων τους; Όπως είπε και ο αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», υπαινισσόμενος πως αν έχουν κάτι, ας το δώσουν, ειδάλλως να σιωπήσουν…
Β.Σ.

Μα τι καπνό
φουμάρουν;
Σχετικά με χθεσινό μας δημοσίευμα μετά από διαμαρτυρία μελών του ΚΑΠΗ Αγριάς και αίτημα την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους του κέντρου, άμεση ήταν η αντίδραση του φανατικού αντικαπνιστή, αντιδημάρχου Αγριάς Μπάμπη Ζάχου. Ο κ. Ζάχος μάς είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τη δημοτική αρχή. Τελικώς έγινε ψηφοφορία από τα ίδια τα μέλη και 322 από αυτά ψήφισαν υπέρ του καπνίσματος, ενώ τα 22 εναντίον. Άλλωστε το ΚΑΠΗ Αγριάς -επισήμανε ο αντιδήμαρχος- διαθέτει δύο αίθουσες, μία για καπνιστές και μία για μη καπνιστές, για να συμπληρώσει ότι είναι αδικαιολόγητες οι διαμαρτυρίες των αντικαπνιστών. Άλλοι έχουν τα σεκλέτια τους κι άλλοι τους νταλκάδες τους.
Χ.Μ

Ούτε σταγόνα
νερό στο Μετόχι
Η γεώτρηση στο Μετόχι του Πηλίου, απ΄ όπου υδρεύεται το χωριό τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει σταγόνα νερό. Από τότε που άρχισε το έργο παράκαμψης του Μετοχίου, το οποίο έχει σταματήσει λόγω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δύο φορές η συγκεκριμένη γεώτρηση –που βρίσκεται στην περιοχή των έργων- έχει χάσει το νερό της. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι αισθάνονται δικαιωμένοι για την προσφυγή τους. Προς το παρόν βολεύονται με εμφιαλωμένα νερά, ενώ έχουν φέρει και γεωτρύπανο για να αυξήσουν το βάθος της γεώτρησης άλλα 30 μέτρα, γιατί διαφορετικά το καλοκαίρι θα πουν το νερό νεράκι. Παρεμπιπτόντως σημειώνουμε ότι η υπόθεση στο ΣτΕ πήρε νέα αναβολή για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οπότε μέχρι τότε το έργο αποκλείεται να συνεχιστεί.
Χ.Μ

Τραβάνε
στα άκρα
Διαψεύστηκε η πρόβλεψή μας για λήξη της απεργίας των φορτηγών δημοσίας χρήσεως. Στη χθεσινή ψηφοφορία της ομοσπονδίας, με μεγάλη μάλιστα διαφορά, αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας. Η πρόβλεψή μας επιβεβαιώθηκε μόνο εις ό,τι αφορά στα βυτιοφόρα, οπότε από σήμερα θα έχουμε καύσιμα, αλλά είναι αμφίβολο αν θα βρίσκουμε τα αναγκαία τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Εκτός κι αν τα βυτιοφόρα αποφασίσουν πλην των καυσίμων να μεταφέρουν και νερά, έστω χύμα, αν όχι εμφιαλωμένα.
Χ.Μ

Σφίγγες
Εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο της ΕΒΙΕΣΚ. Στο θέμα θα αναφερθεί σήμερα αναλυτικά το σωματείο των εργαζομένων, που θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να αναφερθεί στις εξελίξεις, αλλά και να δημοσιοποιήσει τη θέση των εργαζομένων, που χθες πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση. Χθες πάντως κρατούσαν όλοι ερμητικά κλειστά τα στόματα.
Β.Κ

Προς
ποια κατεύθυνση;
Ο κίνδυνος να χαθούν οριστικά για το ΠΑΣΟΚ οι κεντρώοι και μετριοπαθείς ψηφοφόροι, που δυσανασχετούν ενίοτε από τις κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων, ανάγκασε τη Χαριλάου Τρικούπη να τηρήσει ίσες αποστάσεις στο θέμα της απεργίας των φορτηγατζήδων.
Αυτό εξηγούσε χθες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη στήλη, θέλοντας να αιτιολογήσει την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Καταδίκασε μεν την κυβέρνηση, αλλά απηύθυνε έκκληση και στους φορτηγατζήδες να σταματήσουν την απεργία τους, για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι Έλληνες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.
Εμένα δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι αυτό έχει σχέση και με τις μουρμούρες που ακούγονται για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αντιπολιτευτικής τακτικής γενικότερα. Προς ποια κατεύθυνση όμως;
Β.Κ

Ασύμμετρες απόψεις
Η ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει λάβει απόφαση να απέχει από τις πρυτανικές εκλογές. “Απέχουμε αυστηρά”, επισήμανε στη στήλη ο Μάνος Σκουλάς, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα της πρώτης παράταξης στο Π.Θ. στο Βόλο να κάνει πράξη αυτό που αποφάσισε.
Στον αντίποδα αυτών η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία Άννα Διαμαντοπούλου, σε πλήρη αντίθεση με την ΠΑΣΠ, καλούσε όλους να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές, τονίζοντας: “Είναι σαφές ότι οι πρυτανικές εκλογές πρέπει να γίνουν. Η καθολική ψηφοφορία που είναι στοιχείο του νόμου, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αποδεχτούμε μορφές βίας για να σταματήσει η εκλογική αναμέτρηση. Η βία στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καλύπτεται από κανέναν, από πουθενά». Τους φταίνε μετά οι δημοσκοπήσεις…
Β.Κ

Στις υπογραφές
Ανακουφισμένος έδειχνε χθες ο διευθυντής οικονομικών της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Μακρής μετά την υπογραφή του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δικαίως, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ο ίδιος αθόρυβα έτρεξε πολύ γι’ αυτό.
Χθες στην υπογραφή των συμβολαίων για τη δανειοδότηση εκτός από τους τρεις δημάρχους παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ
και στη Ν. Ιωνία
Κινητικότητα έχουν σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, για να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βόλο.
Στη Νέα Ιωνία σε χρόνο ρεκόρ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν και προχώρησαν στο νοίκιασμα και τοπικών γραφείων (Δημοκρατίας και Κρήτης) τα οποία ήδη “νοικοκυρεύουν”, υπολογίζοντας σε επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ.
“Δείγμα αισιοδοξίας” χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την απόφαση για το άνοιγμα ξεχωριστών γραφείων.
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου