ΤΟΠΙΚΑ

Η κρίση επιβαρύνει την υγεία

η-κρίση-επιβαρύνει-την-υγεία-542514

Δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία δεκάδων συμπολιτών, οι οποίοι αμελούν τον προληπτικό έλεγχο και παράλληλα καπνίζουν περισσότερα τσιγάρα, στην προσπάθειά τους να αποφορτιστούν από δεκάδες καθημερινά προβλήματα και αδιέξοδα. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο τέως Πρύτανης και Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Α’ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου που πραγματοποιήθηκε στο Παρκ, τονίζοντας παράλληλα ότι: «στην περίοδο της κρίσης σημειώνεται μικρότερη κίνηση στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος».

Στο μεταξύ, αυξάνεται κατακόρυφα η καύση ξύλων, και «τα παιδιά μεγαλώνουν αναπνέοντας και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο αιωρούμενα σωματίδια, που επιβαρύνουν την υγεία τους», όπως ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος προέτρεψε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν όταν υπάρχει αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα.

Συνέπεια των προαναφερθέντων «πέρυσι το χειμώνα είχαμε περισσότερες εισαγωγές για παροξύνσεις άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο ίδιος. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο επικέντρωσε, εξάλλου, την ομιλία του, ο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν « η συμβίωση πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους, η οποία ευνοεί την μεταδοτικότητα νοσημάτων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης ανέπτυξε το θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Υγεία στην Οικονομική Κρίση», καθιστώντας σαφές ότι η αμελής συμπεριφορά στον προληπτικό έλεγχο εμφανίζεται τα τρία τελευταία χρόνια, διότι λόγω ανεργίας, αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση του μεροκάματου, σε δύσκολες εποχές, όπου κυριαρχούν η ανεργία και δεκάδες προβλήματα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου