ΤΟΠΙΚΑ

Ολα ανοικτά για την Αργώ…

ολα-ανοικτά-για-την-αργώ-851206

Στο ερώτημα αυτό χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης δεν διέψευσε, αλλά ούτε επιβεβαίωσε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, ότι εξετάζονται εναλλακτικές διαδρομές του ταξιδιού της Αργούς σε περίπτωση που το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του ΥΠΕΞ για τον διάπλου από τα τουρκικά χωρικά ύδατα με προορισμό την Κολχίδα.
“Εμείς περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, όπως έχουν δεσμευτεί από την Τουρκία στο Υπουργείο Εξωτερικών, την απάντηση της γείτονος χώρας στο αίτημα που έχει κατατεθεί από τη χώρα μας.
Είμαστε έτοιμοι και την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Οργανωτική Επιτροπή στην Αθήνα για τις διαδικασίες προετοιμασίας του ταξιδιού”.
Ο δήμαρχος Βόλου παρέπεμψε στην ερχόμενη συνεδρίαση, αφού όπως άφησε να εννοηθεί μέχρι τότε θα έχει δημοσιοποιηθεί η στάση της Τουρκίας, προκειμένου να καθοριστούν και τα επόμενα βήματα.
Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του ταξιδιού εναλλακτικές διαδρομές προς τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας και τις δαλματικές ακτές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως “ο Δήμος Βόλου είναι καθ όλα έτοιμος” επαναβεβαίωσε χθες ο κ. Αλ. Βούλγαρης, παραπέμποντας στις όποιες επίσημες και οριστικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους διπλωμάτες της Τουρκίας για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα οι τελευταίοι – επικαλούμενοι διάφορες υπεκφυγές- να έχουν απαντήσει επί της ουσίας.
Εάν πάντως επαληθευτούν τα σενάρια, δεν αποκλείεται ο απόπλους της Αργούς να μεταφερθεί για μία τουλάχιστον εβδομάδα αργότερα, στις 14 Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου