ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τις οικονομικές απολαβές εφοριακού

ερευνα-για-τις-οικονομικές-απολαβές-ε-851206

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για υπάλληλο της Β’ ΔΟΥ προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου, κ. Αχιλλέας Ζήσης, μετά το πόρισμα του Επιθεωρητή της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα για τις… οικονομικές του απολαβές(!)
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αθωωτική απόφαση του Εφετείου Λάρισας, για τον υπάλληλο που κατηγορούνταν για δωροδοκία.
Ο υπάλληλος, μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του αρχικά είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όμως τον Ιανουάριο του 2007 το Εφετείο τον αθώωσε, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που καταδικάσθηκαν.
Ωστόσο ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για το πόθεν έσχες του υπαλλήλου αλλά και τις φορολογικές του δηλώσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπάλληλος, αν και ήταν υποχρεωμένος από το νόμο, δεν κατέθεσε ποτέ πόθεν έσχες, ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις βρέθηκαν οικονομικές απολαβές, οι οποίες δεν δικαιολογούνταν. Σύμφωνα με το πόρισμα τα αδικαιολόγητα έσοδά του ανέρχονται στις 87.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως ο υπάλληλος είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον Οικονομικό Επιθεωρητή, ότι είχε αποδείξεις για τα αδικαιολόγητα έσοδά του, που ποτέ δεν προσκόμισε.
Η υπόθεση ανατέθηκε στη Πταισματοδίκη Βόλου, προκειμένου να διερευνήσει αν προκύπτει περίπτωση ξεπλύματος δημόσιου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο επιθεωρητής, όσο και υπάλληλοι της Β’ ΔΟΥ Βόλου. Παράλληλα ζητείται να προσκομιστούν από την υπηρεσία έγγραφα, που να αφορούν στον συγκεκριμένο υπάλληλο, αν έχουν καταλογιστεί πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες σε βάρος του και ποιο είναι το αποτέλεσμά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου