ΤΟΠΙΚΑ

ΒΟΛΟΣ: Καρμπόν ένοπλη ληστεία τράπεζας

βολοσ-καρμπόν-ένοπλη-ληστεία-τράπεζα-851206

Νέα ένοπλη ληστεία, με πανομοιότυπο τρόπο με τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης πριν από ένα περίπου μήνα, διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της «Αλφα Μπάνκ» στην οδό Πολυμέρη 152, απέναντι από το Νοσοκομείο.
Με επαγγελματικό τρόπο και σε χρονικό διάστημα ενός λεπτού οι δύο δράστες με κράνη στα κεφάλια τους αιφνιδίασαν τους υπαλλήλους και τους λιγοστούς πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Τράπεζα και αφού πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 έως 15.000 ευρώ) έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Ειδικότερα στη 1.20 χθες μετά το μεσημέρι δύο άγνωστοι -πιθανότατα αλλοδαποί σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές της Αστυνομικής Διεύθυνσης- εισήλθαν στην τράπεζα κρατώντας όπλα, ενώ φορούσαν κράνη. Με την απειλή του όπλου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες. Ο ένας από τους ληστές με την απειλή του κυνηγετικού όπλου κρατούσε ακινητοποιημένους υπαλλήλους και πελάτες και ο άλλος υπό την απειλή ενός βραχύκαννου όπλου αγνώστου τύπου εισήλθε στα γκισέ και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά οι δύο ληστές ετράπησαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχαν σταθμεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πολυμέρη και σχεδόν μπροστά στην είσοδο της τράπεζας. Μόλις ολοκλήρωσαν τη ληστεία, ανέβηκαν και πάλι στο δίκυκλο και έφυγαν με κατεύθυνση προς την περιοχή του Αναύρου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και σε λίγα λεπτά στον τόπο της ληστείας έσπευσαν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι κινήσεις των δύο δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, αλλά είναι άγνωστο αν οι εικόνες θα βοηθήσουν την Αστυνομία να οδηγηθεί στα ίχνη των δραστών. Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς μέχρι αργά το βράδυ να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Οι αυτόπτες μάρτυρες έδιναν περιγραφές για μελαχρινούς άνδρες, πιθανόν αλλοδαπούς, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να είναι οι ίδιοι δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Λαρίσης.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν φέρεται να είναι πανομοιότυπος, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι και στις δύο περιπτώσεις η χρονική διάρκεια της ληστείας ήταν περίπου ένα λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία τράπεζας στο Βόλο από την αρχή του έτους, ενώ πριν από το Πάσχα υπήρξε και μία απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα στις 24 Απριλίου άγνωστος άνδρας εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βόλο και με την απειλή ψεύτικου όπλου ζήτησε τα χρήματα από τον ταμία. Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να του τα δώσει, εκείνος έφυγε σαν «κύριος», όπως άλλωστε εισήλθε.
Δεκαπέντε ημέρες πριν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σημειώθηκε ληστεία από δύο άγνωστους αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι «χτύπησαν» με κινηματογραφική ταχύτητα, αποκομίζοντας λεία 19.260 ευρώ, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου