ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος το μαρτύριο με ισοπαλία 1-1 για ΑΕΚ και ΠΑΟ

τέλος-το-μαρτύριο-με-ισοπαλία-1-1-για-αεκ-851206

Το (ισόπαλο) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (1-1) μπορεί να ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, όμως είχε ένταση, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα (μία κόκκινη κάρτα), αλλά και… ευκαιρίες από Πεσέιρο και Κωστένογλου, οι οποίοι έκαναν… χώρο στους νέους, με τους Παντίδο, Μπουτζίκο και Καρνέζη να κάνουν ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα, την ώρα που στην ενδεκάδα της ΑΕΚ υπήρχαν Παυλής και Ταχτσίδης.
Το σκορ του ντέρμπι δεν είχε μεγάλη σημασία… Για την ακρίβεια, δεν είχε καμία (βαθμολογική) αξία, αφού τα πάντα όσον αφορά την κατάληψη της δεύτερης θέσης είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική των πλέι οφ. Το 1-1 ήταν δίκαιο για τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα ντέρμπι όμως που δύσκολα (εκτός των νεαρών που πήραν το βάπτισμα του πυρός) θα μείνει στη μνήμη, όπως και τα φετινά πλέι οφ, που ολοκληρώθηκαν, με αυτό το παιχνίδι…
Το ματς, όπως ήταν φυσιολογικό δεν τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων της ΑΕΚ, καθώς μόλις 4.000 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι, το οποίο θύμιζε περισσότερο… ντέρμπι Νέων! Εξάλλου, η παρουσία του Παντίδου στην «πράσινη» ενδεκάδα (στην επανάληψη αγωνίστηκε και ο Καρνέζης, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Μπουτζίκος) και των Παυλή και Ταχτσίδη στη σύνθεση της ΑΕΚ αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο το πως αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο ματς Κωστένογλου και Πεσέιρο. Εξάλλου, ειδικά ο Πορτογάλος από τη Δευτέρας είχε δώσει άδεια σε Έλληνες και ξένους διεθνείς.
Ο Παναθηναϊκός πάντως κατάφερε να σκοράρει στο 26 από μια στημένη φάση, με τον Μαρσέλο Μάτος να κάνει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον, να σκοράρει δηλαδή με απευθείας εκτέλεση φάουλ από περίπου 25 μέτρα, σε μια φάση που και ο Αραμπατζής φέρει ευθύνη.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και μετά το 0-1 να δείχνουν σημάδια ομάδας που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Η «Ένωση» ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φέρει στα ίσια το σκορ, με το εκπληκτικό σουτ του Ενσαλίουα στο 52, στο οποίο δεν κατάφερε να αντιδράσει ο «κρύος» ακόμα σε εκείνο το σημείο, Καρνέζης.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο 15λεπτο στην επανάληψη (βοηθούμενη από την είσοδο του Ριβάλντο και του Λυμπερόπουλου στο ματς), αλλά μόλις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει και να κάνει και δύο καλές ευκαιρίες με τους Σιμάο και Ποστίγκα μέσα σε ένα δίλεπτο, ανατράπηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Δάρλα να κάνει ένα «εγκληματικό» τάκλιν στον Παυλή και να αντικρίζει (απόλυτα δίκαια) από τον Βασάρα την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65.

Η αριθμητική υπεροχή έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κερδίσει χώρο στο γήπεδο, όχι όμως και να κάνει κάτι ουσιαστικό για να φτάσει κοντά στο 2-1, με την ισοπαλία να μένει ως το τέλος, με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει (για τέταρτη φορά) φέτος να νικήσει τον Παναθηναϊκό σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Λαγός, Παπασταθόπουλος, Ζεράλδο Αλβες, Ταχτσίδης (46΄Λυμπερόπουλος), Ενσαλίουα, Ράμος, Mαντούκα, Εντίνιο (46 Ριβάλντο), Παυλής (68 Γεωργέας), Μπλάνκο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάλαρτζ (46 Καρνέζης), Παντίδος (75 Μπουτζίκος), Σαριέγκι, Μόρις, Δάρλας, Μάτος, Σιμάο, Νίνης (69 Δημούτσος), Ρομέρο, Εντόι, Ποστίγκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου