ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε στις νίκες ο Εθνικός Ολυμπιακός

επέστρεψε-στις-νίκες-ο-εθνικός-ολυμπι-851206

Στις νίκες επέστρεψε μετά από απουσία τεσσάρων αγωνιστικών η ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού, αφού κατέβαλε την αντίσταση της αξιόμαχης ΑΕ Γιάννενα με 1-2 εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα και μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές.
ΑΕ Γιάννενα και Εθνικός Ολυμπιακός παρουσιάσθηκαν απελευθερωμένοι από το άγχος, γεγονός που οδήγησε και τους δύο συλλόγους να παίξουν ανοιχτά και να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ νωρίτερα, αλλά τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.
Τελικά στο 25ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν, καθώς ο νεαρός Παπαδάτος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και σκόραρε στην πρώτη του μάλιστα επίσημη παρουσία με τα ερυθρόλευκα. Συγκεκριμένα ο Γέλοβατς έκανε την κούρσα από τα αριστερά και με παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα της ΑΕ Γιάννενα βρήκε τον Παπαδάτο, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Σιαράβα που βγήκε να σώσει. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, καθώς ο Τομαράς σούταρε, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραναστάση, που επανεμφανίστηκε μετά από πολύμηνη απουσία στην βασική ενδεκάδα.
Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και ο Μητσόπουλος, θέλοντας να απομακρύνει τον κίνδυνο, παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Σε αυτές τις ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με μια στημένη φάση, καθώς ο Παπαδάτος ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ στο 40, ο Μακρής νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και με κεφαλιά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Το δεύτερο τέρμα προσπάθησε να δημιουργήσει ο Γέλοβατς στο 42, αλλά την μπαλιά του προς τον Παπαδάτο διάβασε ο Σιαράβας, που βγήκε από την περιοχή του και καθάρισε τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σημειώσουν το τέρμα που κυνηγούσαν, με τον Αλεξάντροβιτς να εκθέτει την άμυνα της βολιώτικης ομάδας. Ο επιθετικός της ΑΕ Γιάννενα με ατομική προσπάθεια κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και με δυνατό σουτ στο γάμα έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Καραναστάση, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει και με τον Γέλοβατς να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων στο 58 προτίμησε να χριστεί σκόρερ από το να δημιουργήσει και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της ΑΕ Γιάννενα, Σιαράβα. Μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Γέλοβατς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, με τον Αλεξάντροβιτς να πιάνει το σουτ και τον Καραναστάση να απομακρύνει τον κίνδυνο με γροθιές. Οι Γιαννιώτες έφθασαν τελικά στο γκολ, με τον Καππία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μάλιστα μετά την υπόδειξη του επόπτη οι άνθρωποι της ΑΕ Γιάννενα διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας την καταμέτρηση του τέρματος. Στην συνέχεια ο Εθνικός Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, προσπάθησε να σημειώσει και άλλα τέρματα, όμως στο 83 ο Γέλοβατς δεν κατάφερε να νικήσει εκ νέου τον Σιαράβα, ενώ στο 85 ο Παπαδάτος δεν εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Μπέκου και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά μάλιστα ο Γέλοβατς δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τον τελευταίο λόγο στο ματς είχε η ΑΕ Γιάννενα, αλλά ο Δρόσος και το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε τον στόχο, με τους παίκτες του Κώστα Σταματίου να πανηγυρίζουν τους τρεις βαθμούς.

ΑΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1 – 2
Σκόρερ: (55Αλεξάντροβιτς-25Παπαδάτος,58Γέλοβατς)
Γηπ.: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων
Διαιτητής: Ζήλος(Λάρισας)
Κίτρινες: Παπαδάτος, Ιορδανίδης
ΑΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σιαράβας, Θωμόπουλος, Κάκαβος, Καππίας, Κοτσίνας, Μπάρκας, Τουντσουρέκ(46Κατσάνος), Τομαράς(46Καλύβας), Μιχαηλίδης, Δρόσος, Αλεξάντροβιτς(87Κωνσταντάκος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καραναστάσης, Μουρκάκης(46Πολύζος), Πεχλιβανίδης, Μακρής, Παπαδάτος, Παπαγιαννόπουλος, Μητσόπουλος, Βέργος(46Μπέκος), Γέλοβατς, Ιορδανίδης(63Τέας), Κυπαρίσσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου