ΤΟΠΙΚΑ

Κατεστημένα συμφέροντα

κατεστημένα-συμφέροντα-851206

Εδώ και τρεις μήνες έχει γνωστοποιηθεί στους φορείς της Μαγνησίας με κάθε επισημότητα το ενδιαφέρον ελληνομεξικάνικης εταιρίας για δρομολόγηση υδροπλάνων από το λιμάνι του Βόλου με καταρχήν προορισμούς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και την Αθήνα. Μια εξέλιξη η οποία θα τερμάτιζε την αιχμαλωσία των κατοίκων των Β. Σποράδων και θα έβαζε τέλος στη συγκοινωνιακή τους απομόνωση.
Με το θέμα ασχολήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές με πρώτη τη Νομαρχία. Φαίνεται όμως ότι οι διοικούντες τα τοπικά λιμάνια περί άλλων τυρβάζουν. Τρεις ολόκληρους μήνες και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αλλά και οι διοικήσεις των λιμενικών ταμείων των νησιών, παρά τα επίμονα αιτήματα των ενδιαφερομένων δεν προκήρυξαν καν το διαγωνισμό κατασκευής των διαδρόμων προσθαλάσσωσης (υδατοδρόμια), έργο μηδαμινής αξίας, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 5.000 έως 10.000 ευρώ!!! Μετά μιλάμε για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, τρομάρα μας.
Τα υδροπλάνα είναι έτοιμα, συντηρημένα, οι επενδύσεις έχουν γίνει και τα συναρμόδια υπουργεία σχεδόν έχουν ολοκληρώσει την αδειοδότηση. Εις μάτην όμως, αφού κάποιοι τοπάρχες φαίνεται ότι έχουν διαφορετική αντίληψη επί του θέματος. Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί δεν θέλουν τα υδροπλάνα, μέσο σύγχρονο και οικονομικό, που ταιριάζει απολύτως με τις γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής μας; Μήπως υπάρχει κάποιο ζήτημα πιέσεων από τα πλοία της γραμμής, που άλλοτε πηγαίνουν και άλλοτε όχι στα νησιά; Αυτό κι αν είναι ζήτημα εισαγγελικής διερεύνησης, αδερφέ μου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου