ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις νίκες από το Πανθεσσαλικό

επιστροφή-στις-νίκες-από-το-πανθεσσα-851206

Η ΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Δύο ήταν τα πρόσωπα της χθεσινής αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό, όπου η Νίκη επικράτησε με το αγχωτικό 1-0 της Προσοτσάνης, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Ο Καντιμοίρης που είπε όχι σε πέναλτι του Κερασίδη και έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Σαββίδη και ουσιαστικά χάρισε τους τρεις βαθμούς στη Νίκη και ο Βασίλης Αναστασιάδης, που επέστρεψε στο Πανθεσσαλικό για να βρεθεί αντίπαλος με την πρώην του ομάδα. Οι δυο τους ήταν οι παίκτες που χειροκροτήθηκαν περισσότερο, με τον πρώτο όμως να αποχωρεί νικητής από τον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και τον δεύτερο να έχει να κρατήσει μόνο την υποδοχή που του επεφύλαξε ο λιγοστός κόσμος των κυανολεύκων.

Οι γηπεδούχοι, εκτός του γκολ, που πέτυχε με κεφαλιά ο Βούλγαρης στο 14’ είχαν να επιδείξουν δυο δοκάρια με τον σκόρερ και το Ντούλα και ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ντελμεκούρα, ευκαιρίες που αν εκμεταλλεύονταν, θα έπρεπε να είχαν «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς. Ωστόσο θα μπορούσαν να κινδυνέψουν με απώλεια βαθμών, αν ο Κερασίδης ευστοχούσε σε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο κι αν ο Σαββίδης στο 85’ έβρισκε δίκτυα με την κεφαλιά του. Εκεί όμως βροντοφώναξε παρών ο Καντιμοίρης και σε γενικές γραμμές η επικράτηση του συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας, βάσει της εμφάνισης των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο κρίνεται δίκαιη.

Μέτριο πρώτο μέρος
Η Νίκη στο πρώτο μέρος δεν ήταν η ομάδα που είχε συνηθίσει τους φιλάθλους της στα τελευταία ματς. Η απόδοση της ήταν μέτρια. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τα καρέ της Προσοτσάνης. Ετσι το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς φάσεις και για τις δυο ομάδες. Η πρώτη επίσκεψη των κυανολεύκων στην περιοχή του Ούσιου ήταν στο 13’ όταν ο Χατζηπαντελίδης εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, αλλά ο Μακράκης υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Στην αμέσως επόμενη οργανωμένη επίθεση της Νίκης ο Κωστής έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Βούλγαρης ανενόχλητος στην περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, γράφοντας από το 14’ το 1-0. Πέντε λεπτά μετά ο Βούλγαρης ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, ο Ούσιος όμως βρισκόταν σε καλή θέση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 21’ της αναμέτρησης ο διαιτητής κ. Μολιχιτούδης από την Θεσσαλονίκη έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μακράκη στον Ουζούνη και η απόφασή του αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ο νεαρός αμυντικός της Νίκης φάνηκε να παίρνει καθαρά μπάλα, ωστόσο ο άρχοντας της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Κερασίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Καντιμοίρης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Κερασίδη που στην δεύτερη προσπάθειά του σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ετσι το 1-0 παρέμεινε στο Πανθεσσαλικό.
Στο 25’ ένα σουτ του Χατζηπαντελίδη πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μακράκης έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά τελευταία στιγμή η πάσα του για το Ντούλα κόπηκε από τους αμυντικούς. Κάτοχος της μπάλας έγινε ο Βούλγαρης που δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, όμως ήταν άστοχος. Στα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά, έγινε περισσότερο παιχνίδι κέντρου με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν διαδρόμους για να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απερίσκεπτες μεταβιβάσεις λίγο έλειψαν να στοιχίσουν, αλλά ευτυχώς οι παίκτες της Προσοτσάνης δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν.

Υπεροχή στην επανάληψη
Στην επανάληψη η Νίκη ήταν περισσότερο επιθετική και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα φάουλ σε καλό σημείο για το… πόδι του Βούλγαρη. Ο κυανόλευκος επιθετικός το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ούσιου. Στο 48’ ο Κουτελιέρης έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Ούσιος έπεσε στην σωστή του γωνία και μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Προσοτσάνης να βγει στην επίθεση, ωστόσο το σουτ του Κερασίδη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καντιμοίρη. Στο 54’ η Νίκη έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα. Ο Λάππας έβγαλε την σέντρα και ο Ντούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, που στη συνέχεια πήρε τροχιά για τα δίκτυα, αλλά ως από μηχανής θεός απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ο Αναστασιάδης. Οκτώ λεπτά μετά ο Κουτελιέρης άστοχησε σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Στο 72’ η Νίκη θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά η τύχη της γύρισε για δεύτερη φορά την πλάτη. Σε πολύ ωραίο σουτ του Βούλγαρη η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια «έσκασε» πάνω στην γραμμή. Στο 80’ ο Καντιμοίρης έδιωξε με τα πόδια σουτ του Παππά σε μια ολιγωρία της άμυνας της Νίκης μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 83’ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Σαμαρά από την μικρή περιοχή. Τέσσερα λεπτά μετά οι κυανόλευκοι απώλεσαν ακόμα μια κλασική ευκαιρία για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Ο Χατζηπαντελίδης έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Ούσιο τον Ντελμεκούρα, αλλά αυτός με πλασέ σημάδεψε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Ετσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η Νίκη με τους τρεις αυτούς βαθμούς ανέβηκε μια θέση στην βαθμολογία και επέστρεψε στην έβδομη.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
1 0
Σκόρερ: 14’ Βούλγαρης
Κίτρινες: Μπουτογιάννης, Κουτελιέρης – Φερφερής, Παππάς
Διαιτητής: Μολιχιτούδης (Θεσσαλονίκης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καντιμοίρης, Χρέντσαρ, Μπουτογιάννης, Κωστής (38’ λ.τρ. Δεμηρτζόγλου), Μακράκης, Κουτελιέρης, Χασάνογλου, Χατζηπαντελίδης, Λάππας (77’ Ντελμεκούρας), Βούλγαρης, Ντούλας (83’ Γιαννουλίδης)
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Ούσιος, Φωτιάδης, Φερφέρης, Ουζούνης, Κερασίδης (63’ Χαλκίδης), Μίγας, Στεργιάκος, Μίρκου (46’ Αναστασιάδης), Παλτζίδης (77’ Σαββίδης), Σαμαράς, Παππάς

ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 90’

Γ. ΛΑΛΑΣ: «Ξέραμε την ποιότητα της Νίκης Βόλου ιδιαίτερα μπροστά, καθώς διαθέτει τέσσερις παίκτες πολύ επικίνδυνους. Παίξαμε με χαμηλό σχήμα πίσω επειδή ξέραμε ότι ήταν γρήγοροι. Δεν μας βγήκε ένα μαρκάρισμα και δεχτήκαμε το γκολ. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία με πέναλτι να ισοφαρίσεις και δεν το κάνεις, τότε δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα. Η Νίκη Βόλου είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι πιο γρήγορα. Είναι τιμή μας που παίξαμε σε ένα τόσο όμορφο γήπεδο, σε μια τόσο όμορφη πόλη. Στα τελευταία ματς χάσαμε δυο πέναλτι κάτι που δυσκολεύει την θέση μας. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις να μείνουμε στην κατηγορία. Εύχομαι στη Νίκη να βρεθεί γρήγορα σε υψηλότερες κατηγορίες, καθώς στο όνομα και την ιστορία της δεν αξίζουν να βρίσκεται στην Γ’ Εθνική».

Ν. ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ: «Δείξαμε σεβασμό στην Προσοτσάνη. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η αντίπαλη ομάδα θα έρθει να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε χώρους στην αντίπαλη ομάδα να μας δημιουργήσει καταστάσεις. Σταθήκαμε τυχεροί στην φάση του πέναλτι, που αποφύγαμε την ισοφάριση, άσχετα αν ήταν ή δεν ήταν παράβαση. Στο δεύτερο μέρος επικρατήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό των αντιπάλων, είχαμε περισσότερο πάθος και ποιότητα και χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς. Ηταν αναμφίβολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Στην κατηγορία δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Από δω και πέρα πρέπει να μπορέσουμε να δούμε τι θέλει η ομάδα στην συνέχεια… Πρέπει η ίδια ομάδα να δει τι μπορεί να κάνει για το μέλλον. Εύχομαι κουράγιο στην Προσοτσάνη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της και καλή συνέχεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου