ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ

στιγμιαια-851206

Ο Μάκης έρχεται σα δώθε…

“ΜΑ, πας καλά που θα σου εκμυστηρευθώ την εκπομπή μου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;”, μου λεει χθες στα ερτζιανά της τοπικής ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Και αμέσως τον παραπέμπω σε σχόλια, ότι τάχα “ήρθε σταλμένος για να στηρίξει έναν από τους δύο υποψηφίους για τις πρυτανικές αρχές” και τέτοια. Απέκρουσε τα υπονοούμενα, είπε ότι “δεν ανακατεύομαι στις εκλογές” και ότι το θέμα των παράνομων μεταγραφών αγγίζει όλα τα πανεπιστήμια.

(Οσμίζομαι ότι σύντομα θα αναζητεί και άλλα “θηράματα” στη Θεσσαλία. Δεν το αρνήθηκε…)

Υ.Γ. Υποψιάζομαι ακόμη ότι φλερτάρει το Βόλο και το Πήλιο ο Μάκης. Μακριά όμως από καλλιτέχνες. “Εχετε ωραία πόλη, με υπέροχη ρυμοτομία για ποδήλατα” λέει.

(Τι σκα… σμός σάς έπιασε, λοιπόν, και εξαρτάστε από τη βενζίνη;)

Ω, ρε γλέντια…

ΕΛΑΤΕ, τώρα που λέτε πως θλίβεται ο Βαγγ. Βενιζέλος και η κομπανία του, από τη νέα δημοσκόπηση για την (α)καταλληλότητα (πολλοί το προφέρουν διττά) του Γιώργου Παπανδρέου, με το 13% έναντι του 17% του Αλέξη Τσίπρα, σε δημοτικότητα.

(Το όλον, για το ΠΑΣΟΚ, κύριε συνάδελφε; Επιμένεις χωρίς πρόθεμα; Ένα “κάπα”, τι ψυχούλα έχει…)

Αυτό εννοεί ο πρύτανης

ΣΧΕΔΙΟ, όπως μαθαίνω, επί χάρτου και εδάφους εκπόνησε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σύσκεψη με την εφορευτική επιτροπή των πρυτανικών εκλογών. Ακριβώς, για το φόβο των Ιουδαίων, ενεργεί έτσι, μήπως και γίνει το ντου των φοιτητών με καταλήψεις. ΄Όχι απλώς τον ενδιαφέρει. Τον κόφτει. Το είπε άλλωστε. “Εγώ είμαι πρύτανης μέχρι τέλους Αυγούστου”.

(Προειδοποίησε το υπουργείο ότι δεν πρόκειται να μείνει -όχι διετία που τον θέλει ο νόμος. Ούτε λεπτό, σε περίπτωση μη εκλογής νέου πρύτανη. Αριβάρει για ΤΕΦΑΑ Τρικάλων).

Παπαγαλάκια…

ΠΥΡ και μανία ήταν χθες ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων Λάρισας κ. Τζιμουράγκας. “Μέχρι χθες και μεις ελπίζαμε ότι θα λύσουμε χειρόφρενα. ΄Ηρθαν όμως τα γνωστά “παπαγαλάκια” -λέγε με πρόεδρο ΕΒΕ Αθήνας- και μας την “έδωσαν”.

(Πρόεδρε, πες το πιο σημαντικό. Ότι επί 15 μήνες ζητούσατε διάλογο και όλοι είχαν πέσει στην αποχαύνωση της Ζαχοπουλιάδας)

Τον πολεμάνε, λέει…

ΠΟΙΟΣ ισχυρίστηκε ότι ήταν ήρεμη η χθεσινή συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων στο Βόλο; Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, δεν θα άκουγες τον μετριοπαθή πρόεδρο του σωματείου Λάσκαρη Κοκκωνίδη να λέει “με πολεμάνε”.

(Να σου πήραν τον αέρα, πρόεδρε;)

Για να ηρεμήστε…

ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΕΣ είναι τον τελευταίο καιρό οι εκδηλώσεις “Δεληγεώργεια” με μουσικές και ρεσιτάλ καταπραϋντικά της ψυχής, όπως αυτό της Λύδιας Βαρσαμίδου στην Παλιά Ηλεκτρική την περασμένη Κυριακή. Αποδράστε από την κόλαση της βενζίνης και της στέρησης στα ράφια και ηρεμήστε στο μονοπάτι του κατευνασμού…

(Είπα “μονοπάτι” και θυμήθηκα το χάλι που αντίκρισαν περιπατητές. Διαβάστε το αμέσως επόμενο…”

Το ΠΑΝ είναι να κόβεις…

ΠΟΤΕ δεν αρκεί να χεις νερά και άλλα εφόδια για ένα μακρινό περίπατο από μονοπάτια, όπως έκανε ο ΠΑΝ την Κυριακή με τριάντα μέλη και φίλους του στη διαδρομή από Κανάλια προς Κεραμίδι. Ο αρχηγός είχε και ένα κόφτη συρμάτων και απέσυρε διαρκώς συρματοπλέγματα και σίτες.

(Όχι, βέβαια, δεν ήταν σιίτες -της μόδας σήμερα- αυτοί που διανοήθηκαν να προσαρτήσουν στα κτήματά τους και τα μονοπάτια!)

Να περιμένουν οι πέστροφες…

ΠΑΝΩ στο καλύτερο μας κόβει κι αυτή, παναθεμά την, η έλλειψη πιστώσεων για να ολοκληρωθεί το έργο σύνδεσης του Πηλίου με το αποχετευτικό του Βόλου. Τα βρωμόνερα πάλι της Πορταριάς, ρέουν προς Σταγιάτες και παρακάτω. Η κατάσταση θα χειροτερέψει το καλοκαίρι, προς λύπη και του τοπάρχη των Σταγιατών που οραματίζεται να ξαναφέρει πέστροφες στη ρεματιά…

(Όπως τον παλιό καλό καιρό. Υπομονή. Θα ξεπλυθούμε…)

Προκάρες…

ΟΡΓΙΟ αυτός ο εμπνευστής της ματσαραγκιάς. Τη διοχέτευσε στον ιατρικό κόσμο που το σιγοψιθυρίζει. Λίγο πριν από την ανατροπή και την πτώση του γερανοβραχίονα στο κτίριο του νοσοκομείου, κάποιος, λέει, θεράπων ορκιζόταν πως δε διανοήθηκε να πάρει φακελάκι. “Στ ορκίζομαι. Να πέσει το ταβάνι να με πλακώσει, αν λεω ψέματα”.
Και γκζντουπ…

(Ελα, τώρα, χαιρέκακε. Καλαμπούρι είναι. Αμέσως εσύ, να το ανεμίσεις…)

Εύρηκα…

ΕΙΧΑ, ο μπαγάσας, και διαίσθηση. Πρόβλεψα ότι θα φουλάρω το ρεζερβουάρ, ότι δε θ΄ απομείνω με το ποδήλατο, και τα κατάφερα. Ανηφορίζοντας χθες προς Αηδονοφωλιές, να ’σου το βυτίο στο βενζινάδικο των φαναριών Αγίου Γεωργίου με Ιωλκού.

(Για πότε πέσαμε σαν τα κοράκια, δεν το φαντάζεστε. Ουρά να σου τύχει. Είχα τύχη. Και πάλι περαστικά μας…)

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου