ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ: Συνεχίζουν ακάθεκτοι την απεργία

συνελευση-ιδιοκτητων-φορτηγων-συνεχ-851206

Το μαρτύριο της σταγόνας… με τη βενζίνη συνεχίζεται στο Βόλο.

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν χθες οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως σε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις που έγιναν ποτέ στο Βόλο.
Οι ουρές στα πρατήρια συνεχίστηκαν και χθες, με τους οδηγούς να πηγαινοέρχονται μεταξύ Λαρίσης και Αθηνών για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, πριν ξεμείνουν από τις βόλτες για ανεφοδιασμό.
Μερική ανακούφιση περιμένουν από σήμερα οι πρατηριούχοι, καθώς βυτιοφόρα της BP θα κάνουν ανεφοδιασμό στο Βόλο και έτσι υπολογίζεται ότι εκτός από τα τέσσερα στάνταρ πρατήρια στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, θα ανεβάσουν ρολά ακόμη περίπου έξι βενζινάδικα.
Για δεύτερη μέρα χθες δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του “Εξπρές Σκιάθος” για τα νησιά των Βορείων Σποράδων ελλείψει καυσίμων. Η πλοιοκτήτρια εταιρία υποστηρίζει ότι η προμηθεύτρια με καύσιμα εταιρία δήλωσε αδυναμία να εφοδιάσει το πλοίο με καύσιμα.
“Εμείς δεν εμποδίσαμε κανένα να εφοδιάσει με καύσιμα το πλοίο” ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κ. Λάσκαρης Κοκκωνίδης.
Σε έκτακτες ανάγκες -όπως αποφάσισε η συνέλευση των απεργών χθες- ο ανεφοδιασμός θα γίνεται κανονικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις βιομηχανίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης πρώτων υλών.
Πρόκειται για ένα βήμα καλής θελήσεως από την πλευρά των απεργών, που επιθυμούν να μην εξαγριώσουν το κοινωνικό σύνολο, που υφίσταται ταλαιπωρία.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι ….
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο κοινωνικό σύνολο, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως στο Βόλο στη συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες αποφάσισαν να άρουν μερικώς το εμπάργκο των μεταφορών για να εξυπηρετηθούν Βιομηχανίες, Ιδρύματα (Νοσοκομείο κ.α), οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αν και εξαρχής έσπευσαν να επισημάνουν ότι “ποτέ δεν αρνήθηκαν να προσφέρουν μεταφορικό έργο, όταν τους ζητήθηκε”.
Στη συνέλευση που έγινε στην αίθουσα λιμενεργατών ο πρόεδρος κ. Λάσκαρης Κοκκωνίδης επισήμανε ότι τα προβλήματα έχουν φέρει τον κλάδο σε οριακό σημείο και καταλόγισε εμπαιγμό στην κυβέρνηση, αφού επί της ουσίας -όπως τονίστηκε- αρνείται να συζητήσει επί των αιτημάτων που θέτουν οι φορτηγατζήδες. “Δεν μας καλύπτουν οι πενιχρές προφορικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τόνισε, και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι σε επαγρύπνηση.
Η κυβέρνηση φέρεται να είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει δύο από τα βασικά αιτήματα των απεργών (εκτός της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων στις Εθνικές Οδούς), όπως
• Έκδοση υπουργικής απόφασης, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, για την αναγνώριση της μεταβολής του όγκου των καυσίμων στα βυτία ως και σε ποσοστό 1% λόγω των μεταβολών στη θερμοκρασία.
• Κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία δεν θα διώκονται οι βυτιοφορείς για λαθρεμπορία καυσίμων, εφόσον διαπιστώνονται προσμείξεις καυσίμου στο ρεζερβουάρ των βυτιοφόρων. Το αίτημα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης, καθώς ανάλογη διάταξη ισχύει για λεωφορεία, ταξί και φορτηγά.
Το τρίτο αίτημα των βυτιοφορέων για τη μη δίωξή τους σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστώνονται προσμείξεις στα βυτία, απερρίφθη ως μη σύννομο. Αντίστοιχα αρνητικό εμφανίζεται το υπουργείο ως προς το τέταρτο αίτημα του κλάδου, να φέρουν ευθύνη μόνο οι οδηγοί και όχι και οι ιδιοκτήτες σε περιπτώσεις κατά τις οποίες παρουσιάζονται κρούσματα κερδοσκοπίας.
Στη συνέλευση επίσης ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ζήσης Ντελόπουλος έθεσε θέμα για τους ελέγχους των κλιμακίων, επαναλαμβάνοντας ότι γίνονται αδικίες, αφού οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν σε αλλοδαπά φορτηγά και όχι δημοσίας χρήσεως. “Εμείς είμαστε νομιμότατοι, τόνισε ο κ. Ντελόπουλος, δυστυχώς όμως μας τρέχουν διαρκώς άνευ λόγου και αιτίας, κάνοντας λόγο για φορομπηχτική πολιτική που δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης του κλάδου.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε προβλήματα είτε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε στην οικονομία της πόλης και της χώρας ξεκαθάρισε ο γ.γ. του τοπικού συλλόγου κ. Απ. Πίτσος, είμαστε ωστόσο υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την απεργία, διότι το αδιέξοδο που βιώνουμε είναι σοβαρό. Δεν πρέπει να δημιουργούνται συγχύσεις στους πολίτες και ούτε εχθρικό κλίμα και να μας εμφανίζουν λίγο πολύ ότι οδηγούμε τη χώρα σε καταστροφή.
Αλληλέγγυος στον αγώνα των απεργών δήλωσε ο κ. Νίκος Οντόπουλος, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που ωστόσο παρατήρησε ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα καλής θελήσεως και από τις δύο πλευρές, για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και που έχει προκαλέσει παρενέργειες στην τροφοδοσία της αγοράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου