ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο σήμερα στην εταιρία Μάνος Α.Ε

λουκέτο-σήμερα-στην-εταιρία-μάνος-α-ε-851206

Την οριστική παύση λειτουργίας της επιχείρησης, μετά την προθεσμία απολογίας της που εξέπνευσε χθες, έχει προαναγγείλει ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο-δηλητήριο, το οποίο εισήχθη για λογαριασμό της εταιρίας από την Ουκρανία, μέσα του λιμανιού του Βόλου.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας είχαν έως χθες την προθεσμία να απολογηθούν για μια σειρά από παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, τις οποίες διαπίστωσε ύστερα από αυτοψία το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος. Το ΚΕΠΠΕ έχει ήδη προτείνει το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.
Στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι της Μάνος Α.Ε. παραπέμπονται, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κυρώσεων σχετικά με την εισαγωγή του επικίνδυνου ηλιελαίου.
Οι τρεις παραβάσεις, με τις οποίες ο διευθυντής της υπηρεσίας εισηγήθηκε στην Επιτροπή Κυρώσεων την παραπομπή της εταιρίας, είναι:
– Έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών με απρόβλεπτες συνέπειες.
– Λειτουργεί την επιχείρησή του χωρίς να έχει ζητήσει βεβαίωση καταλληλότητας για την απόκτηση άδειας λειτουργίας, ως όφειλε να έχει, όπως προκύπτει από το αρχείο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.
– Δεν ενημέρωσε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για τις παραλαβές των φορτίων κατά την εισαγωγή τους στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ο προβλεπόμενος μακροσκοπικός και εργαστηριακός έλεγχος και να έχουν εκδοθεί τα σχετικά πιστοποιητικά ποιοτικού ελέγχου.
Το ανώτατο όριο προστίμου, το οποίο μπορεί να επιβληθεί στη Μάνος Α.Ε., είναι 30.000 ευρώ.
Εκτός από τις διοικητικές, ποινικές ευθύνες φαίνεται να προκύπτουν για το γεγονός ότι η εταιρία δεν είχε ζητήσει βεβαίωση καταλληλότητας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου