ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν να αγοράζουν αυτοκίνητα

συνεχίζουν-να-αγοράζουν-αυτοκίνητα-546378

Ως «φως στο τούνελ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μέσα στην οικονομική κρίση και τη στιγμή που οι περισσότεροι κλάδοι παρουσιάζουν ύφεση, σήμερα η αγορά αυτοκινήτου (καινούργιων και μεταχειρισμένων ), φαίνεται πως αντέχει ακόμη παρά τις δυσμενείς προβλέψεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα μέσα στο μήνα Νοέμβριο στη Μαγνησία, από όλες τις αντιπροσωπείες πουλήθηκαν περίπου 45 καινούργια αυτοκίνητα, αριθμό που οι επαγγελματίες του χώρο θεωρούν ικανοποιητικό για τα δεδομένα της εποχής. Διευκρινίζοντας, βέβαια, πως σε εποχές 2005 – 2006 υπήρξαν αντιπροσωπείες που πουλούσαν ξεχωριστά η κάθε μια από 30 και 40 αυτοκίνητα.

Από την άλλη πλευρά, η αγορά μεταχειρισμένων φαίνεται ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των καινούργιων αυτοκινήτων, καθώς οι τιμές πώλησης είναι ιδιαίτερα προσιτές για τους ενδιαφερόμενους.

Ο επαγγελματίας στο χώρο των πωλήσεων αυτοκινήτων κ. Άλκης Τριανταφύλλου, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ο περασμένος Νοέμβριος, από θέμα πωλήσεων, σε τοπικό επίπεδο, ήταν ικανοποιητικός, διευκρινίζοντας πως πιθανότατα να οφείλεται στο ότι αγοράστηκαν περισσότερα αυτοκίνητα από εταιρείες και λιγότερα από ιδιώτες.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρει: «Σε τοπικό επίπεδο μέσα στο Νοέμβριο πουλήθηκαν περίπου 45 αυτοκίνητα, αυτός ο αριθμός για τα δεδομένα της εποχής είναι αρκετά ικανοποιητικός. Ωστόσο, αν λάβουμε υπ όψιν όλο το 2013, έχουμε μειωμένες πωλήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το 2005 – 2006 υπήρξαν αντιπροσωπείες που από μόνες τους πουλούσαν 30 – 40 αυτοκίνητα το μήνα και τώρα μιλάμε για όλες τις αντιπροσωπείες».

Μεγάλη στροφή

στο μεταχειρισμένο

Περισσότερο ευνοημένοι φαίνεται ότι είναι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς βλέπουν όλο και περισσότερο κόσμο να στρέφεται στην αγορά τους, λόγω προσιτής τιμής. Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων ξεκινούν κυρίως από 2.000 ευρώ και φτάνουν ως τις 4.000 ευρώ.

Ο επαγγελματίας στο χώρο των μεταχειρισμένων Ι.Χ. κ. Δροσινός, αναφέρει πως ο κλάδος κινείται ανέλπιστα καλά για τα δεδομένα της εποχής.

«Ο χώρος του μεταχειρισμένου από το καλοκαίρι που μας πέρασε μέχρι σήμερα κινείται ικανοποιητικά. Αυτό το αποδίδω κυρίως στις χαμηλές τιμές που υπάρχουν στο χώρο. Το θέμα είναι ότι οι τιμές έχουν πέσει ακόμη και σε καινούργια αυτοκίνητα. Ωστόσο, η πτώση τιμής είναι εις βάρος των καινούργιων, καθώς ένα καινούργιο αυτοκίνητο που κοστίζει 8.000 ευρώ θεωρείται φθηνό, αλλά συγκριτικά με τα μεταχειρισμένα θεωρείται ακριβό. Έτσι το μεταχειρισμένο κερδίζει έδαφος με τις δεδομένες συνθήκες».

Τέλος, τα παραπάνω αποδεικνύονται και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων σημειώθηκε αύξηση 29,3% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, φέτος το Νοέμβριο, ενώ στο 11μηνο καταγράφεται οριακή άνοδος κατά 0,8%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου