ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία με μαχαίρι σε παντοπωλείο

ληστεία-με-μαχαίρι-σε-παντοπωλείο-546451

Με άνεση, γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, κουκουλοφόρος ληστής πέρασε προχθές το απόγευμα την είσοδο γαλακτοζαχαροπλαστείου – παντοπωλείου σε κεντρικό σημείο του Βόλου και απείλησε με μαχαίρι για τις εισπράξεις της ημέρας, την 33χρονη, η οποία εκείνη την ώρα κρατούσε σε λειτουργία το κατάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα και ενώ στους δρόμους υπήρχε κίνηση σημειώθηκε η θρασύτατη ληστεία. Σε απόσταση αναπνοής τους δικούς του πελάτες είχε γειτονικό σουβλατζίδικο, ενώ γεμάτη από θαμώνες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα ήταν παρακείμενη καφετέρια. Και όμως ο ληστής δεν δίστασε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Το παντοπωλείο, στην οδό Γιάννη Δήμου με Κασσαβέτη, φαίνεται ότι το παρακολουθούσε για κάποια ώρα και πέρασε την είσοδό του, όταν δεν υπήρχε κανένας πελάτης στο εσωτερικό. Η 33χρονη κόρη των ιδιοκτητών, που θέλησε να κρατήσει το κατάστημα για λίγη ώρα, ώστε να ξεκουραστούν οι γονείς της, πάγωσε στη θέα του κουκουλοφόρου που στάθηκε μπροστά της. Ο ληστής άνοιξε το φερμουάρ του μπουφάν και έπιασε απειλητικά ένα μαχαίρι, στρέφοντάς το κατά πάνω της. Της έκανε νόημα με το μαχαίρι να μη μιλήσει και της ζήτησε να του δώσει ότι λεφτά είχε στο ταμείο.

Η 33χρονη φοβούμενη για χειρότερα, υπάκουσε στις απειλές του αδίστακτου ληστή. Ο ίδιος μάλιστα της ζήτησε να βάλει εκείνη τα χρήματα στην τσέπη του μπουφάν του, ακόμη και τα κέρματα. Αφού πήρε τις εισπράξεις, προσπάθησε να βρει την άκρη από το καλώδιο του τηλεφώνου, πιθανότατα για να κόψει τη σύνδεση. Δεν τα κατάφερε, όμως, ενώ ευτυχώς η είσοδος ενός πελάτη στο κατάστημα έδωσε τέλος στον εφιάλτη της 33χρονης. Ο πελάτης κοντοστάθηκε, παρακολουθώντας για το ενδεχόμενο να παρέμβει εάν χρειαζόταν. Ο ληστής, όμως, πετάχτηκε στο δρόμο αστραπιαία και εξαφανίστηκε.

Στην πρόθεση του πελάτη να τον κυνηγήσει, η 33χρονη του είπε πως δεν έπρεπε να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, καθώς ο δράστης κρατούσε μαχαίρι. Ετσι, εκείνο που έπραξαν ήταν άμεσα να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Στο κατάστημα έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, λαμβάνοντας καταθέσεις και συγκεντρώνοντας στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του ληστή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου