ΤΟΠΙΚΑ

Πατέρας και γιος πούλησαν αρχαία νομίσματα σε λιμενικό!

πατέρας-και-γιος-πούλησαν-αρχαία-νομί-546463

Στα «δίχτυα» λιμενικών έπεσαν, το πρωί της Κυριακής, δύο αλλοδαποί 49 και 20 ετών, πατέρας και γιος, ενώ βρίσκονταν στη χερσαία ζώνη Αμαλιάπολης. Η σύλληψή τους για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έγινε από προσωπικό του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για πώληση αρχαίων νομισμάτων, λιμενικοί έστησαν «παγίδα». Ο 49χρονος εμφανίστηκε ως πωλητής αρχαίων νομισμάτων σε ελεγχόμενη προκαθορισμένη συνάντηση με λιμενικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής στην Αμαλιάπολη.

Σε προκαθορισμένη ελεγχόμενη συνάντηση, ο 49χρονος, οποίος προσήλθε στην περιοχή με ημιφορτηγό κλειστού τύπου, ενώ ο 20χρονος γιος του πεζός, παρέδωσε προς πώληση στον λιμενικό – «αγοραστή» 15 αρχαία νομίσματα ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων 3ου και 4ου αιώνα, έναντι χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα είχαν προσημειωθεί από την υπηρεσία.

Το σημείο είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση. Μετά τη συναλλαγή, προσωπικό του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης καθώς και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών και την κατάσχεση των νομισμάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ημιφορτηγό του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 33 νομίσματα νεότερων χρόνων, ελληνικά, ευρωπαϊκά και άλλων χωρών, τρεις κατάλογοι νομισμάτων, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας μεγεθυντικός φακός και χειρόγραφες σημειώσεις πέντε σελίδων με πληροφορίες σχετικές με νομίσματα.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα από όργανα του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία και σε αποθήκη τους στην Καλλιθέα Αττικής, με αρνητικά αποτελέσματα. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν χθες στα Δικαστήρια Βόλου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου