ΤΟΠΙΚΑ

“Μαγνήτης” Στρατός και Αστυνομία

μαγνήτης-στρατός-και-αστυνομία-851206

«Μαγνήτη» για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν να αποτελούν οι Στρατιωτικές Σχολές, η Αστυνομία και το Εμπορικό Ναυτικό.
Το χακί αποτελεί στόχο για το 48,7% των μαθητών και το 14,4% των αποφοίτων, που υπέβαλαν αίτηση για εξέταση σε ειδικά μαθήματα από τα Γενικά Λύκεια, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ο προϊστάμενος του Γραφείου Περ. Μπούρης από τον σύνολο των ίδιων αιτήσεων προκύπτει ότι σχολές-στόχο αποτελεί για το 28% των μαθητών και το 9,1% των αποφοίτων η Αστυνομία, ενώ για το 11,6% των μαθητών και 2,5% των αποφοίτων το Εμπορικό Ναυτικό.
Στη διάρκεια της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, από 1 έως 12 Φεβρουαρίου, υποβλήθηκαν στο 2ο Γραφείο 396 αιτήσεις για ειδικά μαθήματα και Στρατιωτικές Σχολές, εκ των οποίων 253 μαθητές (63,9%) και 130 απόφοιτοι (32,8%). Επιπλέον 13 απόφοιτοι υπέβαλαν αίτηση για το σύστημα του 10%.
Οι εξεταζόμενοι μαθητές των Λυκείων του 2ου Γραφείου Δ.Ε. είναι 576 και συγκεκριμένα 446 μαθητές και 130 απόφοιτοι.
Την προτίμηση, στο μεταξύ, των υποψηφίων συγκεντρώνει και φέτος η τεχνολογική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν 168 μαθητές, θετικής κατεύθυνσης 48, ενώ στην τεχνολογική βρίσκονται 13 στην Τ1 και 217 στην Τ2.
Σε ό,τι αφορά στα ειδικά μαθήματα, κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για τα Αγγλικά, τέσσερις για τα Γαλλικά, οκτώ για τα Γερμανικά, μία για τα Ισπανικά, τρεις για τη Μουσική και 15 για το Ελεύθερο Σχέδιο.
Αναφορικά με την επιλογή του 2ου μαθήματος γενικής παιδείας, το οποίο κάλεσαν στη διάρκεια της ίδιας προθεσμίας να δηλώσουν οι απόφοιτοι και επανεξετασθέντες –οι μαθητές δηλώνουν το μάθημα δύο εβδομάδες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις- τα στοιχεία δείχνουν ότι τη μεγάλη προτίμηση συγκεντρώνουν τα Μαθηματικά. Αναλυτικά, τα Μαθηματικά δήλωσαν 77 απόφοιτοι (69,2%), τη Βιολογία 42 (33,3%), τη Φυσική δύο και την Ιστορίας εννέα απόφοιτοι. Στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν 49 απόφοιτοι (37,7%).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου