Με Ι.Χ. και βενζίνη ρεφενέ

με-ι-χ-και-βενζίνη-ρεφενέ-548603

Τα δικά τους αυτοκίνητα και βενζίνη ρεφενέ βάζουν οι κάτοικοι της Μακρυρράχης για τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς τα σχολεία τους, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ζαγοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Μετά από δύο ημέρες αποχής από τα μαθήματά τους, οι 45 μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ζαγοράς, που προέρχονται από τη Μακρυρράχη, πήγαν χθες σχολείο, όχι όμως με το λεωφορείο της γραμμής, αλλά με επιβατικά αυτοκίνητα των γονιών τους.

Προχθές το βράδυ, συνεδρίασαν οι γονείς των μαθητών της Μακρυρράχης και δρομολόγησαν δέκα ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία μοιράστηκαν οι 45 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, προκειμένου να πάνε στην ώρα τους στο σχολείο και να επιστρέψουν νωρίς το μεσημέρι στο σπίτι, χωρίς να χάνουν τουλάχιστον δύο ώρες στην αναμονή του λεωφορείου.

Οι γονείς αναγκάστηκαν να αφήσουν τις δουλειές τους και να βάλουν σε προτεραιότητα τη μεταφορά των παιδιών τους προς το σχολείο και το μεσημέρι προς το σπίτι. Το ίδιο θα επαναλάβουν και τη Δευτέρα, οπότε και στις 11 το πρωί, θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, από τον οποίο θα ζητήσουν να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Μακρυρράχης προς το σχολείο.

Οπως είναι γνωστό, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λύση στη μεταφορά των μαθητών της Μακρυρράχης δεν έχει βρεθεί. Το λεωφορείο της γραμμής που τους μεταφέρει από τη Μακρυρράχη στη Ζαγορά, περνάει στις 6:45 από τη στάση, παίρνει τους μαθητές και φθάνει στη Ζαγορά στις 7:15, μία ώρα πριν το σχολείο ανοίξει για την έναρξη του μαθήματος.

Αλλά και το μεσημέρι, οι μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν μία ώρα, αφού το λεωφορείο εξυπηρετεί πρώτα τους μαθητές από το Πουρί και στη συνέχεια πάει Μακρυρράχη.

Για την προστασία των μαθητών από το κρύο και τις καιρικές συνθήκες, ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημ. Μπαζιάνας, έχει δώσει εντολή και η ιδιοκτήτρια του κυλικείου, ανοίγει καθημερινά την αίθουσα εκδηλώσεων στις 7:15 το πρωί. Ωστόσο, δεν αποτελεί λύση για τους μαθητές, που χάνουν καθημερινά δύο ώρες, περιμένοντας το λεωφορείο για να πάνε σχολείο και να επιστρέψουν το μεσημέρι στο σπίτι.

Πέρυσι, υπήρχε διπλό δρομολόγιο, ένα από τη Μακρυρράχη και ένα από το Πουρί, που εξυπηρετούσε τους μαθητές. Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας φέρεται όμως να ισχυρίζεται ότι είναι ασύμφορο το διπλό δρομολόγιο, με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές να ταλαιπωρούνται καθημερινά περιμένοντας το λεωφορείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου