ΤΟΠΙΚΑ

Οσα κρύβουν οι τοίχοι του σπιτιού

οσα-κρύβουν-οι-τοίχοι-του-σπιτιού-851206

Η τραγωδία της Νέας Αγχιάλου συγκλόνισε το πανελλήνιο, ωστόσο, όσο διάφορες κρυφές πτυχές της έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το αρχικό σοκ της κοινής γνώμης διαδέχεται ο προβληματισμός και τα κρίσιμα ερωτήματα οι απαντήσεις οι οποίες οδηγούν στον πυρήνα της τραγωδίας.
Αν είναι τόσο εύκολο ένας άνθρωπος που είχε λερωμένο ποινικό μητρώο ως πρώην κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και διαταραγμένο ψυχισμό ως πρώην τρόφιμος ψυχιατρικών κλινικών, να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας με νομότυπες και σύντομες διαδικασίες, για ποια ασφάλεια μπορεί να γίνεται λόγος;
Αν ο προβληματισμός προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα, θα διαπιστωθεί ότι η όποια κοινωνική και οικονομική βοήθεια, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη τού από χθες στυγερού δολοφόνου υπήρχε από τις διάφορες υπηρεσίες, περιοριζόταν στα τυπικά και τα υποχρεωτικά, χωρίς να διεισδύει στο μεγάλο πρόβλημα που κρυβόταν μέσα στους τοίχους του σπιτιού στη Νέα Αγχίαλο. Όμως η θεραπεία της ψυχής απαιτεί κομμάτι της ψυχής και όχι τυπικές διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου.
Η αμέριστη όπως αποδεικνύεται βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας στη συγκεκριμένη οικογένεια προφανώς δεν είχε εισχωρήσει στις πραγματικές ανάγκες, αλλά παρέμεινε στις επείγουσες καθημερινές ανάγκες. Ίσως και η πληθώρα των περιστατικών που αντιμετωπίζει η Εκκλησία να μην αφήνει περιθώρια για ενδελεχή ενασχόληση.
Είναι εύκολο για τους δημοσιογράφους, δεν το αρνούμαστε, μετά από τέτοια τραγικά περιστατικά να ασκούν κριτική. Το συγκεκριμένο κείμενο ας μην εκληφθεί ως άδικη και σκληρή κριτική, αλλά ως αφορμή παρόμοιες καταστάσεις να αντιμετωπίζονται μ’ ένα πνεύμα που θα περιορίζει τις πιθανότητες μιας τέτοιας τραγικής εξέλιξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου