ΤΟΠΙΚΑ

Απολογισμός της ΕΑΣ Βόλου για το 2013

απολογισμός-της-εασ-βόλου-για-το-2013-552473

Αύξηση στους τζίρους και στις πωλήσεις της ΕΒΟΛ κατά 15% παρατηρείται μέσα στο 2013 συγκριτικά με το 2012, γεγονός που αποτυπώθηκε την περασμένη Δευτέρα κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ Βόλου.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ Βόλου πραγματοποιήθηκε υπό νέα μορφή με συμμετοχή όλων των φυσικών μελών της οργάνωσης, η οποία μετατράπηκε από Ένωση Συνεταιρισμού Βόλου σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, όπως προβλέπεται από το νόμο 4015/2011 περί συνεταιρισμών.

Βάσει του νόμου εξελέγη το προσωρινό Δ.Σ που έχει αποκλειστική και μόνη αρμοδιότητα να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται για έγκριση καταστατικού και διενέργεια των πρώτων εκλογών.

Το καταστατικό εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ και οι διαδικασίες μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών εκτιμούνται ότι θα διαρκέσουν 5-6 μήνες.

Μέχρι τότε οι διαδικασίες στο Νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου ως προβλέπεται θα γίνονται από παλιό Δ.Σ με πρόεδρο το Νικήτα Πρίντζο και τα μέλη: Ευάγγελο Παρσά, Ιωάννη Συρταριώτη, Στέργιο Βολάγκα, Κωνσταντίνο Τσαντό, Στέφανος Γιακουμή και Αντώνη Σκουτίδα.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε απολογισμός του έργου που έχει εκτελέσει η ΕΑΣ Βόλου και ενημέρωση των φυσικών μελών. Σύμφωνα με τον απολογισμό, το 2013 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά με αύξηση τζίρου 15% και αύξηση πωλήσεων επίσης 15%. Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε δύο μήνες θα τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα της ΕΒΟΛ, μια επένδυση 6 εκατ. ευρώ.

Οικονομική βοήθεια

Μεταξύ άλλων στη Γ.Σ ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης, ότι κάθε χρόνο εκτιμώντας τα οικονομικά αποτελέσματα θα αποφασίζεται να δίνεται οικονομική βοήθεια στο προϊόν, που κατά την χρονιά που πέρασε, δεν είχε αναμενόμενη παραγωγή και τιμή.

Για τη φετινή χρονιά η παραγωγή καλαμποκιού είχε χαμηλές τιμές. Γι’ αυτό αναμένεται μέχρι τέλους του έτους οικονομική βοήθεια επιπλέον 15 λεπτών προς τους παραγωγούς καλαμποκιού που παρέδωσαν παραγωγή στην Ένωση Βόλου. Μάλιστα η συγκεκριμένη πράξη βοήθειας από την Ένωση δεν θα έχει επιπτώσεις αύξησης τιμής του καλαμποκιού προς τους κτηνοτρόφους.

Τέλος, στη διάρκεια της Γ.Σ ανακοινώθηκε πως θα δοθούν μπόνους προς το προσωπικό της οργάνωσης, καθώς έχει συμβάλει σημαντικά προς την καλή πορεία του Συνεταιρισμού.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου