ΤΟΠΙΚΑ

Δεν απογράφηκαν και δεν πληρώθηκαν

δεν-απογράφηκαν-και-δεν-πληρώθηκαν-554161

Xωρίς σύνταξη έμειναν αρκετοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ στη Μαγνησία. Πρόκειται για όσους δεν πρόλαβαν μέσα στις προθεσμίες που είχαν τεθεί και την παράταση που είχε δοθεί για την απογραφή συνταξιούχων ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ.

Ο Οργανισμός είχε προειδοποιήσει ότι για όσους δεν εμφανιστούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η καταβολή της σύνταξης θα ανασταλεί όπερ και έγινε.

Μάλιστα η πρώτη προθεσμία είχε λήξει στα τέλη Σεπτεμβρίου με όλους τους υπερήλικες να είναι υπόχρεοι να απογραφούν, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή των συντάξεών τους.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού μεγάλος αριθμός συνταξιούχων δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή και έτσι δόθηκε η δυνατότητα προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση σε συνταξιούχους που για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεν υπέβαλαν σχετικά δικαιολογητικά να καταθέσουν εκ των υστέρων σε δεύτερη φάση τα δικαιολογητικά.

Από τη στιγμή και που με το πέρας της παράτασης δεν είχαν απογραφεί, αυτομάτως «το σύστημα» τους εξαίρεσε από την πληρωμή της σύνταξης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.

Οι θιγόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν τώρα στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, προκειμένου να γίνει κανονικά η απογραφή τους και έτσι να «τρέξει» ξανά η καταβολή της σύνταξης.

Εληξε η προθεσμία

για ρύθμιση οφειλών

Στο μεταξύ έληξε στις 29-11-2013 η προθεσμία που είχε θέσει η Διοίκηση του ΟΓΑ, είτε νατις εξοφλήσουν, είτε να υποβάλουν άμεσα αίτηση για τη ρύθμιση των τυχώνκαθυστερούμενων οφειλών τους, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του Ν.4152/2013, ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000€, οι οποίες δεν εξοφλήθηκαν ή δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση μέχρι 29-11-2013, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ θα διαβιβαστούν από 1ης Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Πιστοποίησης οφειλών γεγονός που σημαίνει ότι θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου